Arbata :: Ką vertėtų žinoti apie arbatą
Verdant arbatą iš augalų turinčių mažai skoninių ir aromatinių medžiagų, galima aromatizuoti žiupsneliu mėtų lapų, ramunėlių, čiobrelių, liepų, uogų....
K a t e g o r i j a » Vaistažolių naudojimo ypatumai
Arbatos dėmes galima naudoti gliceriną arba pieną. Patrinkite glicerinu dėmę ir palikite drabužį per naktį. Arba trinkite glicerinu dėmę ir įmerkite d..
K a t e g o r i j a » Dėmių valymas
Gydytojai jau pavargo kalbėti apie judėjimo ir sporto naudą ligų profilaktikai. Sportuodami grūdinamės, vadinasi, stipriname organizmo atsparumą ligom..
K a t e g o r i j a » Patarimai
Gyvenimą ilginantys maisto produktai
Mokslininkai teigia, kad labiausiai mums naudingi yra tamsios spalvos produktai - mėlynės, juodosios vynuogės, burokėliai, raudongūžiai kopūstai, bakl..
K a t e g o r i j a » Ilgaamžiškumas
Puslapiai: 1 | 2 |
Suviduriavus, maistą virkite vandenyje, sultinyje (liesos mėsos, paukštienos, žuvies) arba garuose. Venkite riebaus, sūraus, aštraus, kepto, saldaus, rūkyto, marinuoto maisto... Paprastoji portulaka labiau žinoma kaip daržinė portulaka (lot. Portulaca oleracea), labiausiai vertinama dėl didelio kiekio omega-3 riebalų rūgščių, kurių daugiausiai randama žuvų taukuose. Šios rūgštys stiprina imunitetą ir kraujo apytakos sistemos..
Kamuojant pykinimui labai geras pasirinkimas būtų citrina, ji padeda organizmui greičiau atsikratyti toksinų. Užėjus pykinimui, padeda ir citrinos kvapas - tereikia nulupti šviežią citriną ir uostyti pajutus šleikštulį. Taip pat, naudinga gerti atskiestas vand.. |
Užpuolus kosuliui - du valgomieji šaukštai linų sėmenų užpilami 0,5 stiklinės verdančio vandens. 3-5 minutes pavirinama ant silpnos ugnies, 10 min. palaukiama, 5 min. paplakama, perkošiama ir vartojama po 1 valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną, 15-20 minučių p..
Kaip priešuždegiminė ir kraują stabdanti priemonė vartojamas kraujažolių antpilas: 1 valgomąjį šaukštą kraujažolių žolės užplikyti stikline verdančio vandens, laikyti ant silpnos ugnies 15-20 min. Perkošti ir naudoti apiplovimams ir kompresams... Yra sakoma, kad linų sėklos, kitaip dar vadinami sėmenys - yra vienas iš naudingiausių žmogaus sveikatai gamtos dovanų. Sėmenų aliejus dažnai vadinamas net jaunystės eliksyru. Maistui naudojamos pačios sėklos bei iš jų spaudžiamas sėmenų aliejus... |