Nuodingi augalai :: Ką vertėtų žinoti apie nuodingus augalus
Prisirinkus bitkrėslės žiedų, vertėtų gerai nusiplauti rankas, nes bitkrėslė turi stipriai veikiančių medžiagų, kuriomis galima aspinuodyti....
K a t e g o r i j a » Vaistažolių katalogas
Pirmą kartą kaip vaistinis augalas jau buvo minimas Romos gydytojo Galeno darbuose. Jis rekomendavo dirvinį asiūklį vartoti sergant inkstų ligomis....
K a t e g o r i j a » Vaistažolių katalogas
Apyniai jau nuo 17 amžiaus buvo vartojami Anglijoje. Jie yra neatsiejama alaus gamybos dalis. Seniau ruošdavo raminančius preparatus iš žiedų, išdžiov..
K a t e g o r i j a » Vaistažolių katalogas
Vaistams vartojama barkūno žolė. Ji pjaunama žydėjimo metu (birželį-rugpjūtį). Stori stiebai pašalinami. Žaliava džiovinama po atviru dangumi, pastogė..
K a t e g o r i j a » Vaistažolių katalogas
Jeronimas skleidžiai gan stiprų kvapą, susierzinus ar peršalus, užpuolus slogai kartais nuo karto.. vertėtų pajudinus jeronimo krūmą keletą kartų giliai įkvėpti. O vonia praturtinta jeronimo lapelių ar šviežių ūglių užpilu.. ne tik padės atsipalaiduoti po.. Vištienos patiekalai gali būti patys įvairiausi. Todėl kiekvienas gali rinktis, ką gamintis. Ji yra tokia mėsa, kuri tinka beveik kiekvienuose patiekaluose. Ją galima gamintis paprastai, tiesiog kepsnelius pakepant keptuvėje su šiek tiek prieskonių arba daryti..
Jei stengiatės sugauti ir pašalinti kenkėjus, kurie jau yra jūsų namuose, švaistote savo laiką, jei jūsų namuose vis dar yra būdų, kaip patekti į namus. Pelių kaukolės yra maždaug cento dydžio, kad jie tilptų pro mažyčius tarpus. Apžiūrėkite visą savo namą, nu.. |
Avokadai mažina kraujo klampumą, jo krešėjimą, gerina kraujagyslių sienelių elastingumą, tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai. Avokadai išsiskiria folio rūgšties kiekiu, turi net 20 proc. organizmui reikalingos paros normos... Porai naudingi daugybei organizmo sistemų.. širdžiai, smegenims, žarnynui, kaulams, akims ir pan. Porai reguliuoja skrandžio ir žarnyno darbą, gerina virškinimą, aktyvina žarnyno peristaltiką... Mitybos specialistai rekomenduoja rinktis duoną, pagamintą iš rupių miltų (viso grūdo ar pilno grūdo ar visų grūdo dalių) arba su sveikais grūdais. Tokioje duonoje skaidulinių medžiagų bus vos ne tris kartus daugiau nei pagamintoje iš įprastų (baltų) miltų... |