Liaudiški patarimai kaip gydytis vyšniomis
Vyšnių kotelių nuoviras - imti 10g kotelių stiklinei(200ml) vandens. Išgerti per kelis kartus. Varo šlapimą, stabdo viduriavimą. Vyšnios su pienu - malšina reumatinius skausmus, gydo artritą.
Pabandykite nuospaudas gydyti pušų arba vyšnios medžių sakais. Išmirkykite karštame vandenyje kojas, gerai nusausinkite, uždėkite gabalėlį sakų ant nuospaudos ir užklijuokite pleistru. Laikykite 2-3 dienas. Kai oda apie nuospaudą suminkštėja, jos šerdį reikia ištraukti kaip rakštį. Keletas tokių procedūrų, ir nuospauda nusilups.
Kraują stabdančių savybių turi susmulkinti vyšnių lapai.
Jei bėga kraujas iš nosies - įdėkite į nosį vyšnios lapą, turėtų tai padėti.
Puslapiai: 1 |
G a i r ė s » Vyšnios |
Paprastasis krapas liaudies medicinoje Glaukoma. Sugrūsti 2 valgomuosius šaukštus krapų sėklų, įdėti į termosą ir užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Palaukti 40 min., perkošti. Gerti po 1/2 stiklinės 30 min.... Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo Kramtant gysločio šaknį, stiebą arba lapą, gysločio nuoviru skalaujant burną, dantų skausmas išnyksta. Padės, jei iš skaudančio danties pusės į ausį įdėti gysločio šaknį ir.... Liaudiški patarimai Tulžies akmenligės gydymui Tulžies akmenligei gydyti - imti po 100 gr. ajerų šaknų bei mėtų lapų ir 75 gr. kukurūzų purkų. 2 valg. šaukštus mišinio suberti į termosą, užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens.... | Liaudiški patarimai kaip gydytis rugiagėle Akių uždegimą gydo rugiagėlių žiedų užpilas - 1 valgomąjį šaukštą žiedų užpilti stikline šalto vandens, palaukti 6 val. 2 valgomuosius šaukštus sausų susmulkintų rugiagėlės žiedų.... Vaistinis valerijonas liaudies medicinoje Galvos skausmui numalšinti - 1 valg. šaukštą susmulkintų valerijono šaknų užpilti 1 stikline šalto vandens. Po 6-8 val. antpilą nukošti. Gerti po valg. šaukštą 3 kartus per dieną... Vaistažolių mišiniai sumušimams gydyti Susimušus kompresams - 3 valgomuosius šaukštus džiovintos kalninės arnikos graižų užpilti 500 ml degtinės. Palaikyti 2 savaites tamsioje ir vėsioje vietoje.... |