Liaudiški patarimai kaip gydytis Paprastaja bitkrėsle
Pleiskanos. 1 valgomąjį šaukštą bitkrėslės užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 2 val. ir perkošti. Plauti plaukus be muilo 1 mėnesį. Kraujavimas iš gimdos. 1 valgomąjį šaukštą bitkrėslės žiedynų užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti 2 val. Gerti neribotą kiekį 2 kartus per dieną prieš valgį.
Epilepsija. Vartoti bitkrėslės žiedų užpilą: 3 valgomuosius šaukštus bikrėslės žiedų užpilti 0,5 litro balto vyno ir palaukti 21 dieną, vartoti po 1 valgomąjį šaukštą kas 2 val. Taip pat galima ruošti ir spiritinį užpilą: 25 g bikrėslės žiedų užpilti 100 ml spirito arba degtinės ir palaukti 3 dienas. Vartoti po 30-40 lašų 3 kartus per dieną.
Akmenys inkstuose, šlapimo ir tulžies pūslėse. Sumaišyti po 10 g paprastosios bitkrėslės žiedų ir dirvinio asiūklio žolės, po 20 g bruknės lapų, ajero šaknų ir varpučio šaknų. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užplikyti stikline verdančio vandens, virinti 5 min., perkošti. Gerti po 1 stiklinę pusryčių ir vakarienės metu.
Puslapiai: 1 |
G a i r ė s »
1 valgomą šaukštą saldymedžio šaknies sumaišyti su 1 valgomu šaukštu ramunėlių žiedų. Užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Pakaitinti 15 min. verdančio vandens vonelėje. Palikti 30 min. prisitraukti, perkošti. Vartoti segant alergine sloga po 0,5 stiklin..
Plaukus stiprina ir skatina jų augimą: 30-50 g svogūnų lukštų užpilti stikline vandens ir virinti 15-20 min., palaukti 30 min. ir perkošti. Išplautus sausus plaukus suvilgyti nuoviru....
Galvos skausmui numalšinti - 1 valg. šaukštą susmulkintų valerijono šaknų užpilti 1 stikline šalto vandens. Po 6-8 val. antpilą nukošti. Gerti po valg. šaukštą 3 kartus per dieną... |
Kramtant gysločio šaknį, stiebą arba lapą, gysločio nuoviru skalaujant burną, dantų skausmas išnyksta. Padės, jei iš skaudančio danties pusės į ausį įdėti gysločio šaknį ir.... Arba kitaip sakant, liaudies medicina - plačiaja prasme tai gydymasis įvairiomis žolelėmis (vaistažolėmis) ar namuose naudojamomis medžiagomis....
Užpuolus kosuliui - du valgomieji šaukštai linų sėmenų užpilami 0,5 stiklinės verdančio vandens. 3-5 minutes pavirinama ant silpnos ugnies, 10 min. palaukiama, 5 min. paplakama, perkošiama ir vartojama po 1 valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną, 15-20 minučių p.. |
