Esat.lt facebook'e



Elektrinės viryklės priežiūra

Elektrinės viryklės priežiūra

Turbūt neįmanomas dalykas būtų atrasti namus, kuriuose nebūtų viryklės, kaip bebūtų valgyti juk norisi visiems. O va kaip ją prižiūrėti bei teisingai naudoti gal ir nevisi žino, bet kartais gyvenimas priverčia sužinoti ir tai, bet jei dar vis nežinai šiek tiek žinių kad jaustumėtės patogiai ir saugiai virtuvės erdvėje:

Viryklių tipai:

• Dujinės
• Elektrinės
• Kombinuotos - tai ne itin populiari viryklė bei ne visi gamintojai gamina tokio tipo. Dažniausiai tai viryklė turinti 3 dujines ir vieną elektrinę kaitvietę arba dujinis viršus ir elektrinė orkaitė.


ELEKTRINĖS VIRYKLĖS

.. skiriasi darbiniu paviršiumi arba kitaip sakant skiriasi kaitvietės: rapidinės, “hi – light”, halogeninės ir indukcinės. Stiklokeraminio paviršiaus elektrinės viryklės dažniausiai turi rapidines kaitvietes. Jos įkaista per kelias sekundes ir greitai ataušta, “hi – light” kaitvietės įkaista dar greičiau, nei rapidinės, o halogeninės yra įkaistančios greičiausiai iš visų. Indukcinės kaitvietės dirba dėl magnetinio lauko indukcijos iš generatoriaus, esančio po keraminiu paviršiumi. Elektromagnetinis srautas yra nukreiptas betarpiškai į indo dugną, tuo pat metu kaitvietė, ir viryklės paviršius, lieka šalti.


Stiklo keraminio paviršiaus valymas:

• Valykite tiktai atšalusį viryklės paviršių po kiekvieno naudojimo. Tokiu būdu ant jo nesikaups nešvarumai ir ją bus lengva valyti.

• Naudokite švarų skudurą, specialų virtuvinei technikai skirtą skysčius sugeriantį skudurą ir skystą plovimo priemonę arba specialią stiklokeraminėms viryklėms skirtą valymo priemonę.

• Pašalinkite pridegusius nešvarumus komplekte pateiktu gremžtuku ir specialiomis valymo priemonėmis.

• Išsilydžiusių produktų lašai turi būti pašalinami nedelsiant, kad nepridegtų prie stiklokeraminio paviršiaus.

• Jeigu ant viryklės patenka cukraus arba didelius cukraus kiekius turinčių produktų (vaisių sirupo, uogienės ir t. t.), visus likučius reikia iš karto pašalinti gremžtuku.

• Nenaudokite abrazyvinių priemonių, baliklių, orkaičių valymui skirtų aerozolių ir indams plauti skirtų metalinių kempinių.

• Plaunat viryklę draudžiama naudoti aukšto slėgio vandens srovę arba plovimo vandens garais įrenginius.

• Viryklę reikėtų periodiškai tepti tinkamu stiklokeraminėms viryklėms skirtu apsauginiu parafinu.


   Visi darbai atliekami išjungus viryklę!


Elektrinės viryklės privalumai:

• Tinka statyti mažose virtuvėse, o kadangi dažnai virtuvė, ypač seno tipo daugiabučiuose, nepasižymi erdve - tai nuskamba kaip privalumas.
• Elektrinės yra saugesnės, nes nėra atviros liepsnos.
• Nereikia šalimais laikyti krūvos degtukų dėžučių ar naudotis specialiu prietaisu ugniai užkurti, be to išvengiama dujų kvapo namuose.
• Viryklės su stiklo keramikos paviršiumi turi – likutinės šilumos indikatorius, kuris parodo, kuri iš kaitviečių dar karšta ir ant kurios galima maistą išlaikyti šiltą.
• Šiuolaikinės elektrinės orkaitės taupiai vartoja elektros energiją. Jos turi termostatą, kuris reguliuoja kaitinimo elementų veikimą. Jie greitai ir tolygiai įkaista, ir šiluma dėl specialios izoliacijos šildo tik kepamus produktus, o ne orkaitės dureles ir išorines sieneles.


Elektrinės viryklės trūkumai:

• Paprastai eletrinės viryklės turi žemus kraštelius. Paviršius yra visiškai lygus, tad netyčiai atsitikus bėdai - išbėgus kokiam nors produktui, ypač jei indas didelis, jį gali tekti valyti ne tik nuo viryklės, bet ir nuo grindų.
• Beto, jei išbėgęs skystis pateks ant dar neatvėsusios gretimos kaitvietės - paviršius gali sutrūkti, o jo pakeitimai tikrai ne iš pigiausių.
• Daugelio šiuolaikiniu elektrinių viryklių orkaičių valyti praktiškai nereikia, nes jos pačios atlieka šią funkciją. Katalitinis orkaitės valymas vyksta savaime, nes vidinis jos paviršius padengiamas specialiu, maisto ruošimo metu sugeriančiu riebalus, emaliu. Katalitinė orkaitės danga tarnauja tik 5 – 6 metus, paskui liaujasi sugerinėjus riebalus ir orkaitę tenka valyti savarankiškai. Pirolizinio valymo metu orkaitė įkaitinama iki 500 laipsnių ir maisto likučiai ant sienelių išdega. Tai ilgaamžiškesnis valymo būdas.
• Elektrinės viryklės paprastai yra brangesnės.


IR DAR:

• Jei viryklė halogeninė ar keraminė – reikėtų užtikrinti, kad tarp viryklės paviršiaus ir indų nebūtų jokių nuosėdų ar maisto likučių, nes jie gali subraižyti ar užteršti keraminį viryklės paviršių ir/ar indo, sakykim keptuvės dugną.
• Jeigu baigus naudotis stiklokeramine virykle Jums nepavyksta jos išjungti, nedelsdami išjunkite ją iš elektros tinklo.
• Jei staiga sugalvosit pasikeisti viryklę iš dujinės į elektrinę stiklo keraminiu paviršiumi, turėkit omenį, ko gero reikės ir naujų puodų, kurių dugnas būtų idealiai lygus. Išgaubti ir įgaubti dugnai deformuoja kaitvietės diską.
• Jei įsigijot viryklę stiklo keraminiu paviršiumi, nevertėtų naudoti puodų, kurių paviršius nėra visiškai plokščias, t.p. metalinių puodų emaliuotu dugnu.


   Vertėtų įsidėmėti - viryklė - tai ilgalaikė investicija - šiuolaikinės viryklės gali ištarnauti iki 30 metų, tad, svarbiausia pasirinkti tinkamai.

G a i r ė s » Dėmės | Namų ruoša |
 

Dujinės viryklės priežiūra Dujinės viryklės priežiūra

Turint dujinę viryklę, svarbiausia – švarūs degikliai. Jei jie bent kiek užsikimšę, ne visiškai sudega dujos. Pirmas požymis – geltona liepsnos spalva....

K a t e g o r i j a » GURU patarimai
G a i r ė s » Namų ruoša


  Taisyti-papildyti

   Prieš pasinaudojant čia rastais patarimais, ypač valant įvairias drabužių, gaminių dėmes NEPAMIRŠKIT pirmiausia aprašytą būdą (paminėtą konkrečią priemonę) išbandyti nematoje drabužio ar gaminio vietoje ar ant analogiškos medžiagos skiautelės. Be to, visada atidžiai išstudijuokite gaminio priežiūros instrukciją ir ja vadovaukitės.

Siūlom paskaityti!




Džinsinių kelnių priežiūra bei skalbimasDžinsinių kelnių priežiūra bei skalbimas

P l a č i a u »

Kailinių gaminių priežiūraKailinių gaminių priežiūra

P l a č i a u »


© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2024-03-29