Esat.lt facebook'e



Vištienos patiekalų įvairovė


Vištienos patiekalai

Tie, kas nori būti sveiki, visuomet prisižiūri savo maistą. Kai kurie gali sakyti, kad norint būti sveikiems, mėsos valgyti nereikia. Tačiau ne visa mėsa yra netinkama, galima rasti puikių alternatyvų, kurios padės pakeisti mitybą į tinkamą pusę. Vienas iš tokių pasirinkimų gali būti vištiena. Ją renkasi labai didelė žmonių grupė, todėl reikia žinoti nemažai vištienos patiekalų, kad ji nenusibostų. Tad būtent apie juos plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.


Puikiai tinka į įvairias salotas

Vasara yra toks metas, kai labai dažnai sunkaus maisto nesinori. Kaip bebūtų, bet valgyti vis tiek reikia. Dažniausiai nenorint apkrauti organizmo yra renkamiesi lengvesni patiekalai, tokie kaip salotos. Jos gali būti gaminamos labai įvairiai, pagal kiekvieno skonį, tačiau jei norite salotų su mėsa, joms kuo puikiausiai tinka vištiena. Ir ją galima paruošti labai įvairiai, pradedant nuo apkepimo keptuvėje ir grilyje. Be to, vištiena yra tokia mėsa, kuri skanu valgyti ir šalta. Todėl salotoms galite šį vištienos patiekalą rinktis pagal savo skonį, tai yra šiltą arba šaltą. Prie šios mėsos tinka visos daržovės, tad nėra kažkokio specialaus recepto, kur privalu naudoti tik tam tikros rūšies daržoves. Jas galite dėti tokias, kokias turite šaldytuve.


Tinka rudeniškesniems patiekalams

Kuomet už lango vis mažiau šviečia saulė, daugiau lyja, tada norisi kuo daugiau būti namuose ir mėgautis šiltu ir sočiu maistu. Ruduo yra toks metas, kai galima atrasti labai daug šviežių daržovių, todėl jų reikia valgyti kaip įmanoma daugiau. Kad daržovės būtų dar skanesnės, prie jų galima derinti vištieną. Tokiu atveju, geriausia ją naudoti be kaulo, kad būtų paprasčiau supjaustyti norimais gabaliukais ir pagaminti vištienos patiekalą kartu su daržovėmis arba trumpiau tariant - troškinį. Tokio patiekalo atsisakyti gali tikrai retas, o jį pagaminti labai paprasta, nes nereikia ilgai stovėti prie puodų. Pakanka viską sudėti į puodą ir kaip įmanoma ilgiau troškinti.


Kiti vištienos patiekalai

Vištienos patiekalai gali būti patys įvairiausi. Todėl kiekvienas gali rinktis, ką gamintis. Ji yra tokia mėsa, kuri tinka beveik kiekvienuose patiekaluose. Ją galima gamintis paprastai, tiesiog kepsnelius pakepant keptuvėje su šiek tiek prieskonių arba daryti įmantresnį patiekalą, kuris kilęs iš kinų virtuvės. Iš vištienos kauliukų taip pat galima išvirti kuo puikiausią ir skaniausią sultinį, tad kiekviena vištienos dalis yra svarbi ir ją galima panaudoti įvairiuose patiekaluose. Vištiena gali būti kepama keptuvėje, troškinama, verdama, grilinama arba kepama orkaitėje. Visi variantai yra priimtini, todėl kiekvienas tikrai atras sau tinkantį variantą.

 

G a i r ė s » Maistas |

  Taisyti-papildyti

Siūlom paskaityti!





© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2024-03-29