Esat.lt facebook'e



Plastmasinių indų markiravimas

PS – į indo sudėtį įeina polistirolis. Toks maistinis plastikas galimas naudoti tik šaltam maistui.

Plastmasinių indų markiravimas
Indui kontaktuojant su karštu maistu ar kaitinant maistą mikrobanginėje jis išskiria toksinį sirupą, kuris kaupiasi kepenyse ir inkstuose, gali iššaukti rimtus susirgimus, ypatingai cirozę. Tapati kenksminga medžiaga pradeda skirtis indui kontaktuojant su spiritiniais gėrimais. Be to, kontaktuojant su karštais gėrimais, indas pradeda išskirti fenolą ar formaldehidą. Tai kancerogenai, nuo kurio kenčia inkstai ir kepenys, o taip pat akys (galima net apakti).


Plastmasinių indų markiravimas
PP – indo sudėtyje yra polipropilenas. Tokį plastiką galima naudoti karštam maistui ir gėrimams. Jis išlaiko pakankamai aukštą temperatūrą, virš 100 laipsnių pagal Celsijų. Iš polipropileninių stiklinių galime drąsiai gerti arbatą ir kavą, lėkštėse galima šildyti maistą mikrobanginėje krosnelėje nebijant neigiamų pasekmių. Su alkoholiu polipropilenas nedraugauja. Spiritinius gėrimus iš viso nepatartina gerti iš plastikinių indų, kadangi daugumas indo sudėtinių dalių lengvai tirpsta alkoholyje.


Plastmasinių indų markiravimas
TRIKAMPIS IŠ TRIJŲ STRĖLŲ – tai antrinio žaliavos perdirbimo ženklas. 3 strėlės reiškia uždarą ciklą kūrimas – naudojimas – utilizacija. Tai reiškia indas tinka tolimesniam perdirbimui. Trikampio viduryje paprastai yra vienas ar du skaičiai kurie medžiagos tipą (1 -19 plastikas, 20 – 39 popierius ir kartonas, 40 – 49 metalas, 50 – 59 mediena, 60 – 69 audiniai ir tekstilė, 70 – 79 stiklas).


Plastmasinių indų markiravimas
ŽENKLAS TAURĖ – ŠAKUTĖ – reiškia plastikinio indo tinkamumą kontaktui su maisto produktais. Jei toks ženklas perbrauktas, plastikinis gaminys netinkamas kontaktui su maistu. Rinkdamiesi plastikinius indus būkite atidus. Tačiau jei taip atsitiko, kad be vienkartinių indų negalite apsieiti – pasirinkite geriau popierinius. Nors jie ir brangesni, tačiau ne taip pavojingi.

G a i r ė s » Indai | Plastmasė |
 

Vienkartinių indų žala ir privalumai Plastmasinių indų priežiūra, valymas

Jokiuose plastmasiniuose induose nerauginkite kopūstų, agurkų, grybų, pomidorų. Juose ilgiau nelaikykite pieno, grietinės, sviesto, varškės, nes produktai įgaus nemalonų kvapą ir skonį....

K a t e g o r i j a » GURU patarimai
G a i r ė s » Indai


Stiklo keramikos indų priežiūra Karščiui atsparaus stiklo indų priežiūra

Karščiui atsparus stiklas dažnai vadinamas židinio, ugniai atspariu stiklu, stiklo keramika, keramikiniu stiklu, skaidria keramika. Stiklo keramika išrasta 1960 metais....

K a t e g o r i j a » GURU patarimai
G a i r ė s » Indai


Arbatos puodukas Stiklinių indų priežiūra

Stikliniai indai vartojami gėrimams, saldiems patiekalams, kepiniams, vaisiams. Reikia stengtis įsigyti vienos spalvos stiklinius indus. Gražiausiai puošia stalą bespalviai....

K a t e g o r i j a » GURU patarimai
G a i r ė s » Indai


  Taisyti-papildyti

   Prieš pasinaudojant čia rastais patarimais, ypač valant įvairias drabužių, gaminių dėmes NEPAMIRŠKIT pirmiausia aprašytą būdą (paminėtą konkrečią priemonę) išbandyti nematoje drabužio ar gaminio vietoje ar ant analogiškos medžiagos skiautelės. Be to, visada atidžiai išstudijuokite gaminio priežiūros instrukciją ir ja vadovaukitės.


© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta: 2019-07-12