Esat.lt facebook'e



Smalos dėmių valymas

• Smalos dėmę galima bandyti valyti ir taip: patrinkite vatos tamponu, suvilgytu spirito ir terpentino (lygiomis dalimis) mišiniu.

• Smalos dėmės - visų pirma reikia gerai sudrėkinti riebalais. Uždėkite sviesto, margarino ar užlašinkite aliejaus, o kad dėmė kuo geriau sugertų riebalus, drabužį nakčiai įdėkite į plastikinį maišelį. Nereikalinga šluoste kiek įmanoma nuvalykite riebalus ir ant dėmės užlašinkite truputį indų ploviklio. Dar kelias valandas luktelėkite, tada skalbkite.

G a i r ė s » Dėmės |

Kaip išsirinkti, laikyti ir prižiūrėti lietsargius? Kaip išsirinkti, laikyti ir prižiūrėti lietsargius?

Lietsargį kartais vertėtų valyti, nes lietaus vanduo retai būna švarus. Geriausiai valyti amoniaku, skiestu vandeniu arba vandens ir acto mišiniu arba minkštu šepetėliu, pavilgytu spirite....

Žiedadulkių dėmių valymas Žiedadulkių dėmių valymas

Žiedadulkių dėmės valymas – pradžioje nupurtant žiedadulkes nuo audinio, tuomet su lipnia juostele atsargiai priklijuojant prie audinio nuimti likusias žiedadulkes (jokiu būdu netrinti!)...

Pomidorų dėmių valymas Pomidorų dėmių valymas

Pomidorų padažo dėmes - prieš skalbimą suteptą drabužį pamerkite kelioms valandoms į per pusę sumaišytą vandens ir glicerino tirpalą. Jei po skalbimo dėmė matyti, patapšnokite ją benzino arba amoniako tirpalu (1l vandens ir 1 valgomasis šaukštas amoniako)...

Prieskonių dėmių valymas Prieskonių dėmių valymas

Kario dėmę reikėtų valyti netrukus, mat kario sudedamoji dalis timerikas naudojama ir kaip audinio dažai. Galite pamėginti ant dėmės nakčiai užpilti glicerino...

  Taisyti-papildyti

   Prieš pasinaudojant čia rastais patarimais, ypač valant įvairias drabužių, gaminių dėmes NEPAMIRŠKIT pirmiausia aprašytą būdą (paminėtą konkrečią priemonę) išbandyti nematoje drabužio ar gaminio vietoje ar ant analogiškos medžiagos skiautelės. Be to, visada atidžiai išstudijuokite gaminio priežiūros instrukciją ir ja vadovaukitės.


© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta: 2018-11-16