Esat.lt facebook'e



Obuolių žievelių nauda sveikatai

Visų pirma, kalbant apie obuolių žievelių naudojimą bei naudą.. vertėtų pabrėžti, kad pats obuolys turi būti iš savo ar nors žinomo sodo, o ne iš nežinia iš kur.. :)

• Obuolių žievelėse yra net 2-3 kartais daugiau antioksidantų nei pačiame obuolyje.

• Medžiagos esančios obuolių žievelėse gali slopinti vėžinių lastelių dauginimasi.

• Medžiagos esančios obuolių žievelėse gali mažinti organizme vykstančius uždegiminius procesus bei sustiprinti organizmo imuninę sistemą.

• Kasdienis obuolio valgymas su žievele gali būti naudingas sergant išsėtine skleroze.

• Obuolių žievelių arbata gali būti naudinga kamuojant nemigai, tereikia prieš miegą jos išgerti - padės atsipalaiduoti, nusiraminti bei pasiruošti saldžiam miegui.

• Obuolių žievelėse yra gausu skaidulų, gali padėti norint išsivalyti žarnyną bei pagerinti virškinimą bei padidinti gerųjų bakterijų skaičių.

• Kasdienis obuolio valgymas su žievele gali sumažinti širdies kraujagyslių ligų tikimybę.

• Kasdienis obuolio valgymas su žievele gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje bei sumažinti širdies infarkto riziką.

Naudingiausia, aišku tiesiog valgyti šviežius obuolius su žievele, bet kartais tenka ir nusilupti.. tad kas toliau..

• Obuolių žieveles galima sudžiovinti ir laikyti sandariame inde, naudoti pvz. arbatoms, pyragams..

• Obuolių žieveles galima užšaldyti ir naudoti pvz košių, pyragų įdarų paįvairinimui..

• Obuolių žieveles galima gerai sudžiovinti ir sumalti bei gautus miltelius naudoti košių, kokteilių pagardinimams..


Ir dar.. obuolių žievelių panaudojimas

• Obuolių žievelės arbatai.. saujelė obuolių žievelių (šviežių arba džiovintų) ir gabalėlis cinamono lazdelės, 1 gvazdikėlis bei viskas virinama apie 5 min. Geriant galima dar ir pagardinti medumi.

• Obuolių žievelės (tiek šviežios, tiek šaldytos) tirštiesiems kokteiliams.

• Obuolių žievelės avižinių dribsnių košių paįvairinimui. Galima naudoti tiek žalias, tiek šaldytas, tiek džiovintų miltelius.

• Obuolių žievelės traškučiams.. žievelės apvoliojamos aliejuje, apibarstomos cukraus ir cinamono mišiniu, kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. arba kol gražiai apskrunda.


O kam visgi, nevertėtų valgyti obuolių su žievele?

• Mažesniems vaikams bei vyresnio amžiaus žmonėms turimtiems problemų su dantimis, kai maistas blogiau sukramtomas ir dėl to padidėja pilvo pūtimo ar pilvo skausmo rizika.

• Žmonėms turintiems virškinimo problemų, kas irgi gali padidinti diskomfortą pilve.



Obuolio žievelės

G a i r ė s » Obuoliai •
 

Džiovinti obuoliai Džiovintų obuolių nauda sveikatai

obuolius geriausia bei naudingiausia namų sąlygomis džiovinti jų sezono metu, kai obuoliai pasižymi vitaminų bei mineralų gausa.. vasaros pabaigoje - rudenį, ką tik nuskintus, pasinaudojant orkaite ar elektriniu maisto džiovintuvu arba jei turite pečių, ant pe..

K a t e g o r i j a » Būkime sveikesni
G a i r ė s » Obuoliai


  Taisyti-papildyti

 Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!


Reklama!





© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2024-06-29