Esat.lt facebook'e



Mityba viduriuojant

Suviduriavus visuomet geriausia kreiptis į specialistus, bet gyvenimo realybė kitokia, dažnai tiesiog tenka gydytis namuose. Taigi, gydantis namuose, pats didžiausias patarimas - gerti pakankamai skysčių, kad būtų išvengta dėl viduriavimo atsirandančios bendrosios organizmo dehidratacijos.

   Ką gali išduoti mūsų išmatos?

• Maistą virkite vandenyje, sultinyje (liesos mėsos, paukštienos, žuvies) arba garuose.
• Venkite riebaus, sūraus, aštraus, kepto, saldaus, rūkyto, marinuoto maisto.
• Magnio papildų ar prieparatų - magnis skatina viduriavimą.
• Valgant, kuo geriau sukramtykite maistą.
• Valgio metu kuo mažiau kalbėkite, valgykite užvėrę burną.
• Jei nėra apetito, geriau praleisti pietus, nei valgyti nenorom.
• Skysčius gerkite mažais gurkšneliais, rekomenduojama išgerti nemažiau 8 stiklinių per dieną.


Tinkamiausi maisto produktai

• virti ar garuose paruošti kiaušiniai, ypač kiaušinio baltymas,
• virtos.. bulvės, morkos,
• virta vištiena, kalakutiena be odelės,
• virta jautiena, neriebi kiauliena, triušiena,
• jūros lydeka, menkė,
• ryžių, avižų, kukurūzų, sorų ir grikių kruopos, taip pat makaronai,
• vakarykščia (nešviežia) duona, skrebučiai,
• liesi (jei toleruojate) pieno produktai.. jogurtas, kefyras, varškė, grietinė, sūris,
• džiovintos mėlynes,
• kepti obuoliai,
• bananai (tik nedaug),
• virti vaisių ir uogų nesaldūs kompotai, kisieliai,
• sviestas (bet tik 5-10 gr. per dieną),
• negazuotas mineralinis vanduo,
• arbata.. ypač erškėtuogių, mėlynių, ramunėlių, kmynų, čiobrelių, mėtų,
• razinų, morkų ir džiovintų obuolių nuoviras,
• citrina.


NEgalima

• kvietinių, miežinių ir perlinių kruopų,
• šviežių daržovių.. ypač kopūstų, rabarbarų, pupelių, brokolių, ropių, žirnių, lęšių, kukurūzų, svogūnų, ridikėlių, česnako,
• šviežių vaisių.. obuolių, kriaušių, vynuogių, slyvų, avokado, figų,
• džiovintų vaisių.. figų, datulių,
• šviežios duonos.. ypač su kviečių sėlenomis,
• karštų ir labai šaltų gėrimų,
• pieno,
• lašinių,
• majonezo,
• gazuotų gėrimų,
• alkoholio,
• kavos,
• žalių vaisių ar daržovių sulčių.. ypač slyvų, obuolių,
• saldumynų.. ypač riebių konditerijos gaminių,
• acto,
• džiovintų ar rūkytų dešrelių,
• rūkytos žuvies.

   KADA būtina kreiptis į gydytojus?

• kai.. viduriavimas tęsiasi 3 dienas ir ilgiau,

• kai.. pastebimi dehidratacijos požymiai - jaučiamas troškulys, išsausėja lūpos, jaučiamas sausumas burnoje, sumažėja šlapimo kiekis, įkrinta akys bei skruostai, atsiranda mieguistumas, apatija, galvos svaigimas, greit susijaudinama,

• pakyla ar tampa žemesnė už norma kūno temperatūra,

• kai.. atsiranda pilvo skausmas,

• kai.. gretutinai dar ir vemiame,

• kai.. tuštinamasi daugiau kaip 15–20 kartų per parą bei išmatos yra gausios ir vandeningos,

• išmatose yra kraujo ir gleivių priemaišų,

• viduriuoja vaikas iki vienerių metų ar vyresnio amžiaus žmogus.

[A t s i u n t ė: © Laima | www.esat.lt]



G a i r ė s » Mityba •
 

Ansvorio džiaugsmai ir vargai Kaip efektyviai ir saugiai mažinti svorį?

Noras per mėnesį ar net savaitę ištaisyti ilgo netinkamo maitinimosi klaidas ir numesti nereikalingus kilogramus dažnai baigiasi tuo, kad kartu su antsvoriu netenkama ir sveikatos....

K a t e g o r i j a » GURU patarimai
G a i r ė s » Mityba


  Taisyti-papildyti

 Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!


Reklama!





© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2024-04-25