Esat.lt facebook'e



3 neįprasti pusryčių receptai, kuriuos būtina išbandyti

Kiekvieną rytą valgote sumuštinius, košes ar sausus pusryčius? Norite savo meniu paįvairinti gardžiais, kiek neįprastais ir, svarbiausia, greitai pagaminamais patiekalais? Tokiu atveju šis straipsnis – kaip tik jums. Šie trys receptai pusryčiams jau spėjo sulaukti daug pagyrų. Tikimės, kad jie sužavės ir jus.

Pusryčiai
Idėjos pusryčiams


Žalioji šakšuka

Įprastai šakšuką esame įpratę matyti raudoną – kiaušiniai kepami tirštame pomidorų padaže. Šį kartą nusprendėme pasiūlyti kiek kitokią šio patiekalo interpretaciją. Išbandykite.

Jums reikės:

• 4 kiaušinių;
• 100 g špinatų;
• 1 nedidelės cukinijos;
• 100 g žirnelių (tinka tiek švieži, tiek šaldyti);
• 1 vidutinio dydžio žaliosios paprikos;

• 3–4 skiltelių česnako;
• ½ žaliosios citrinos;
• 1 gabalėlio imbiero (maždaug 3 cm);
• saujelės svogūnų laiškų;
• žiupsnelio kumino, maltos kalendros ir druskos;
• aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia sutarkuokite cukiniją ir smulkiai supjaustykite daržoves.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite paprikas, paskui sudėkite cukiniją ir, galiausiai, špinatus.
3. Į keptuvę sudėkite smulkiai kapotus česnakus, žirnelius ir smulkintus svogūnų laiškus.
4. Suberkite prieskonius, įtarkuokite imbiero.
5. Įpilkite šiek tiek laimo sulčių ir leiskite viskam kelias minutes pasitroškinti.
6. Kai daržovės bus gražiai apkepusios, keptuvėje šaukštu padarykite duobutes. Į jas įmuškite po kiaušinį.
7. Leiskite kiaušiniams pakepti kelias minutes iki kol baltymas sukietės, o trynys vis dar bus skystas. Ir viskas – patiekalas pagamintas.
Skanaus!

Pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru

Dar vienas puikus receptas pusryčiams – nuostabūs pyragaičiai su varškės ir špinatų įdaru. Jie kvapnūs, traškūs ir tikrai labai gardūs. Todėl garantuojame, kad patiks visiems šeimoms nariams.

Jums reikės:

• 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
• 200 g varškės;
• 100 g špinatų;
• 2 kiaušinių;
• 25 g krapų;
• 2 v. š. tarkuoto kietojo sūrio;
• žiupsnelio druskos ir pipirų;
• šiek tiek sezamo sėklų.

Gaminimo eiga:

1. Sluoksniuotą tešlą išimkite iš šaldiklio ir bent pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
3. Smulkiai supjaustykite špinatus. Tada dubenyje sumaišykite varškę, špinatus, kietąjį sūrį, krapus ir vieną kiaušinį. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
4. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Į vidurį dėkite šiek tiek įdaro, tada perlenkite suformuodami trikampį. Kraštus gerai užspauskite.
5. Ant kepimo skardos sudėkite pyragėlius. Viršų aptepkite likusio kiaušinio plakiniu, ant viršaus užberkite sezamo sėklų.
6. Kepkite maždaug 20 min, kol pyragaičiai įgaus auksinį atspalvį.
Skanaus!


Brusketos su paprikomis ir pelėsiniu sūriu

Nusibodo įprasti sumuštiniai? Tokiu atveju siūlome išbandyti šį receptą – brusketos su paprikomis ir pelėsiniu sūriu tikrai nepaliks abejingų.

Jums reikės:

• 1 kepalėlio ciabatta duonos;
• 2 paprikų (skirtingų spalvų);
• 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio;
• 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
• 1 skiltelės česnako;
• saujelės susmulkintų bazilikų;
• žiupsnelio kedrinių pinijų;
• žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Kol orkaitė kaista, juostelėmis supjaustykite paprikas.
3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Tada sudėkite paprikų juosteles ir apkepkite, kol suminkštės. Pagardinkite pipirais ir druska.
4. Duonelę supjaustykite norimo storio riekėmis. Vieną pusę aptepkite alyvuogių aliejumi.
5. Riekeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apkepkite, kol lengvai apskrus. Iškepusias įtrinkite česnaku.
6. Ant apkeptų riekelių dėkite paprikas ir pelėsinio sūrio gabalėlius. Tada viską dar kartą pašaukite į orkaitę maždaug 3 min.
7. Viskas – brusketos beveik pagamintos. Belieka jas gražiai sudėti į lėkštes ir apibarstyti pinijomis bei bazilikais. Linkime skanių pusryčių!



G a i r ė s » Maistas •
 

  Taisyti-papildyti

 Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!


Reklama!





© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2024-06-29