Kakavos dėmių valymas
Šokolado, kavos, kakavos, arbatos dėmes galima išvalyti amoniako tirpalu (1 dalis amoniako ir 25 dalys vandens).
G a i r ė s » Dėmės | Gėrimai |
Medvilnės kokybė ir stiprumas priklauso medvilnės rūšies, nuo metmenų ir ataudų suaudimo tankio. Paprastai jis nurodomas TC 120, 130 ir t.t..... |
Iš visų audinių linas sudaro geriausią mikroklimatą odai, t.y. laidus orui, gerai sugeria drėgmę ir prakaitą. Linas nepakeičiamas vasarą, nes tolygiai išsklaido drėgmę.... |
Alaus dėmę valykite vyno acto ir vandens tirpalu. Po to pamirkykite ir iškalbkite skalbimo priemonėmis, turinčiomis balinančių medžiagų... |
Ant garstyčių dėmės užpilkite indų ploviklio tirpalo ir palikite 56 valandoms. Jei po skalbimo liko žymės, patapšnokite dėmę benzinu arba 25 % amoniako ir vandens tirpalu (1/2 arbatinio šaukštelio ir 1/2 l vandens)... |
