Esat.lt facebook'e



Mitybos ypatumai, norint sumažinti cholesterolio kiekį

• valgyti tik liesą mėsą (ją ruošiant vertėtų nupjauti matomus riebalus),

• vietoje mėsos dažniau valgyti žuvies, ankštinių daržovių: žirnių, sojos, pupelių,

• valgyti vištienos ir kalakutienos be odos,

• rečiau valgyti rūkytų ar virtų dešrų,

• rinktis kuo liesesnius pieno produktus: kefyrą, rūgpienį, varškę ir fermentinius sūrius,

• gaminant maistą vietoje sviesto ar taukų naudoti aliejų,

   Daugiau apie cholesterolį!

• mažiau valgyti kepto, dažniau virto ar troškinto maisto,

• kepimui nevartoti kartą jau kaitinto aliejaus,

• nuo sriubų ir sultinių nugriebti riebalus,

• ant sumuštinių margarino ar sviesto tepti kuo ploniau,

• salotoms kuo rečiau naudoti majonezą ar grietinę,

• rečiau valgyti inkstų ir kepenų patiekalų,

• saikingai vartoti kiaušinių, alkoholio.



G a i r ė s » Cholesterolis • Mityba •
 

Valgyti obuolį Kaip sumažinti cholesterolio kiekį?

Vaisiai, daržovės, žalumynai normalizuoja žarnyno veiklą ir padeda pasišalinti nereikalingam cholesteroliui. Būtina kasdien suvalgyti bent 1–2 obuolius....

K a t e g o r i j a » Būkime sveikesni
G a i r ė s » Cholestirolis


  Taisyti-papildyti

 Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!


Reklama!





© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2024-08-30