Esat.lt facebook'e



Nuo klasikos iki netikėtumo: 3 salotų padažai kiekvienam skoniui

Salotų padažas

Jokia čia paslaptis: salotų skonis priklauso ne tik nuo daržovių – viską pakeisti gali tinkamai parinktas padažas. Jis suteikia patiekalui charakterio, išryškina ingredientus ir gali nustebinti netikėtais aromatais.

Šiame straipsnyje kviečiame atrasti tris skirtingus salotų padažus: nuo laiko patikrintos klasikos iki drąsių, netikėtų derinių. Beje, daugelį reikalingų produktų nesunkiai rasite parduotuvėse, o Maxima akcijos padės sutaupyti net ir eksperimentuojant virtuvėje.

Gaivus jogurto ir mėtų padažas

Jogurtiniai padažai niekada neišeina iš mados – jie lengvi, universalūs ir puikiai dera prie įvairiausių patiekalų. Toks padažas dera ne tik su salotoms, bet ir prie žuvies, paukštienos ar net bulvyčių.

Šįkart siūlome išbandyti gaivų natūralaus jogurto bei šviežių mėtų derinį. Receptas paprastas, o ingredientų be vargo rasite bet kurioje parduotuvėje. Vos kelios minutės – ir skonis viršys lūkesčius!

Jums reikės:

• 125 g natūralaus jogurto;
• 1 arbatinio šaukštelio žaliosios citrinos sulčių;
• 5 g mėtų
• ½ arbatinio šaukštelio malto kumino;
• žiupsnelio druskos ir cukraus.

Gaminimas:

Mėtas smulkiai sukapokite. Tada jogurtą sumaišykite su mėtomis ir žaliosios citrinos sultimis. Įberkite kumino, druskos, cukraus. Viskas, padažas paruoštas. Puikiai tiks šviežioms salotoms pagardinti!

Salotos

Azijos įkvėptas salotų padažas

Jeigu jums artimas rytietiškos virtuvės skonių pasaulis, šis salotų padažas tikrai jus sužavės. Subtilus derinys tarp saldumo, rūgštumo ir umami kviečia pasinerti į Azijos aromatus net neišeinant iš namų. Skonių kelionei pasiruošti labai paprasta.

Jums reikės:

• 3 valgomųjų šaukštų ryžių acto;
• 3 valgomųjų šaukštų sojos padažo;
• 3 valgomųjų šaukštų skrudintų sezamų aliejaus;
• 1 ½ valgomojo šaukšto skysto medaus;
• ½ arbatinio šaukštelio smulkiai tarkuotos imbiero šaknies.

Gaminimo eiga:

Į stiklainėlį, kuris turi dangtelį, supilkite medų ir sojos padažą. Užsukite dangtelį ir papurtykite stiklainį. Tada į stiklainiuką sudėkite visus likusius ingredientus ir dar kartą suplakite. Tiesa, kai užpilsite padažą ant salotų, neskubėkite jų valgyti – leiskite skoniams šiek tiek įsigerti. Skanaus!

Citrinų užpilas su čiobreliais

Citrininiai padažai – ne veltui tokie mėgstami. Jie ne tik praturtina salotas gaivumu, bet ir padeda subalansuoti visų ingredientų skonius. Šį kartą siūlome kiek įdomesnį variantą – su aromatingais šviežiais čiobreliais, kurie suteikia subtilaus žolelių prieskonio. Paprasta, bet labai efektinga – verta pabandyti!

Jums reikės:

• 3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių;
• 2 valgomųjų šaukštų šviežių čiobrelių lapelių;
• 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
• 1 valgomojo šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
• žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

Vėl prireiks stiklainėlio su dangteliu. Visus ingredientus sudėkite į jį, užsukite dangtelį ir plakite, kol užpilas taps vientisos konsistencijos. Gardžių salotų!

Atrasti mėgstamą salotų padažą – paprasta, ypač kai daugelį ingredientų galima įsigyti už patrauklią kainą. Maxima akcijos padės pasirūpinti ne tik skoniu, bet ir biudžetu.

G a i r ė s » Maistas |
 

Iliustracija – pexels.com Kodėl įmonėms būtina turėti dokumentų valdymo sistemą?

Skaitmeninės transformacijos amžiuje įmonės susiduria su vis didesniu dokumentų srautu – nuo sutarčių ir sąskaitų iki vidinės komunikacijos, personalo bylų ar projektų dokumentacijos. Net ir mažose įmonėse dokumentų kiekis gali greitai tapti nevaldomas..

K a t e g o r i j a » GURU patarimai
G a i r ė s »


  Taisyti-papildyti

   Prieš pasinaudojant čia rastais patarimais, ypač valant įvairias drabužių, gaminių dėmes NEPAMIRŠKIT pirmiausia aprašytą būdą (paminėtą konkrečią priemonę) išbandyti nematoje drabužio ar gaminio vietoje ar ant analogiškos medžiagos skiautelės. Be to, visada atidžiai išstudijuokite gaminio priežiūros instrukciją ir ja vadovaukitės.

Siūlom paskaityti!




Kailinių gaminių priežiūraKailinių gaminių priežiūra

P l a č i a u »

Pėdkelnių priežiūraPėdkelnių priežiūra

P l a č i a u »


© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2025-07-02