Pomidorų dėmių valymas
Pomidorų padažo dėmes - prieš skalbimą suteptą drabužį pamerkite kelioms valandoms į per pusę sumaišytą vandens ir glicerino tirpalą. Jei po skalbimo dėmė matyti, patapšnokite ją benzino arba amoniako tirpalu (1l vandens ir 1 valgomasis šaukštas amoniako).
Druska išima raudonojo vyno, pomidorų padažo, riebalų ar rašalo dėmes. Atsiradus tokioms dėmėms ilgai nelaikus, kol skystis nespėja įsigerti į medžiagą, reikėtų ant dėmės užberti druskos ir palaikyti truputį.
Padažų ir majonezo dėmes galite pašalinti valytu benzinu, O ką tik atsiradusią dėmę išplaukite šiltu vandeniu.
G a i r ė s » Daržovės | Dėmės |
Jei žolės dėmės sunkiai valosi, lygiomis dalimis sumaišykite glicerino ir kiaušinio baltymo ir užtepkite gerai ant dėmės, maždaug po kokios valandos išplaukite su muilu... |
Uogomis išteptą vietą galima pavalyti skystu glicerinu (palikite susigerti 10 val.) arba patepti atskiestu acto rūgšties bei vandenilio peroksido tirpalu... |
Kad iš audinio išnyktų kalio permanganato dėmės, jas sudrėkinkite išrūgomis arba rūgpieniu. Po 3-4 valandų dėmėtą audinį išskalbkite... |
Raštuoto nailono gaminius skalbkime šiltame, o skalaukime šaltame vandenyje, negręžkime. Jeigu prieš džiaudamos ištiesinsime visas raukšles, jų nereikės laidyti.... |
