Pomidorų dėmių valymas
Pomidorų padažo dėmes - prieš skalbimą suteptą drabužį pamerkite kelioms valandoms į per pusę sumaišytą vandens ir glicerino tirpalą. Jei po skalbimo dėmė matyti, patapšnokite ją benzino arba amoniako tirpalu (1l vandens ir 1 valgomasis šaukštas amoniako).
Druska išima raudonojo vyno, pomidorų padažo, riebalų ar rašalo dėmes. Atsiradus tokioms dėmėms ilgai nelaikus, kol skystis nespėja įsigerti į medžiagą, reikėtų ant dėmės užberti druskos ir palaikyti truputį.
Padažų ir majonezo dėmes galite pašalinti valytu benzinu, O ką tik atsiradusią dėmę išplaukite šiltu vandeniu.
G a i r ė s » Daržovės | Dėmės |
Daugelis riebalinių dėmių išsiplauna įprasto skalbimo metu, tačiau galite apsisaugoti ir patapšnoti jas skaidriu indų plovimo tirpalu, tada kelias valandas tokį drabužį palaikyti.... |
Visi ar beveik visi mėgsta vaisius, o va.. kaip liaudiškomis priemonėmis išvalyti vaisių dėmes, matyt žino ne kiekvienas.. o jei žinote? gal pasidalinsite ir su mumis? :).. |
Aksominiai drabužiai gražu, itin prabangu, tačiau, jie turi nemažą trūkumą, jie sugeria daug dulkių, todėl neitin mėgiami, nors, kas keisčiausia aksomas - dizaineriai jo nevengia.... |
Alaus dėmę valykite vyno acto ir vandens tirpalu. Po to pamirkykite ir iškalbkite skalbimo priemonėmis, turinčiomis balinančių medžiagų... |
