Vaistažolių mišiniai nuo gripo





• Vitaminingas gėrimas gripo profilaktikai. 40 gr. švarių pušų spyglių užpilti 215 gr. vandens, įberti 8 gr. cukraus, įmesti 1 citrinos žievelę ir uždengti. 30 min. pavirti. Perkošti, įpilti citrinos sulčių ir gerti po 50-100 ml. per dieną.

• Vitaminas C stimuliuoja interferono gamybą, todėl persišaldžius, karščiavimo mažinimui ar susirgus gripu nepakeičiami yra juo turtingi vaisiai ir uogos: citrina, šermukšnis, spanguolės, putino uogos.

• Valgomą šaukštą aviečių užplikyti 1 stikline verdnčio vandens. 20 min. palaukti ir gerti karštą , po 1 stiklinę 2 kartus per dieną.

• Svogūno galvą sutarkuoti smulkia trintuve. Gautą masę išdėti ant dviejų sluoksnių marlės. Tokį kompresą dėti ant apatinės nosies dalies, prieš tai ją patepus saulėgrąžų aliejumi. Kompresą laikyti 10 min. Dėti 3 kartus per dieną.

• Sumaišyti aviečių šakeles su liepžiedžiais (lygiomis dalimis). Valg. šaukštą mišinio užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 20 min. nukošti. Gerti po stiklinę karšto nuoviro prieš naktį.

• Sumaišyti 2 dalis aviečių ir 2 dalis šalpusnio lapų, ir 1 dalį raudonėlio. Valgomą šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, 20 min. palaukti, perkošti. Gerti po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną.

• Sergant peršalimo ligomis, gripu, angina ir plaučių uždegimu rekomenduojama vartoti putino uogų nuovirą - 2 šaukštus džiovintų uogų užpilti 200 ml verdančio vandens, uždengti dangčiu ir palikti šildomoje vandens vonelėje 15 minučių. Kai atvės, nukošti ir įpilti papildomai vandens, kad būtų 200 ml skysčio. Gerti po 50 ml 3 – 4 kartus per dieną. Putino uogų nuoviras arba arbata (šaukštas uogų ir 200 ml verdančio vandens) padeda sumažinti temperatūrą. Norint sustiprinti poveikį, papildomai įdėti šiek tiek medaus. Be to, arbata galima skalauti gerklę. Prieš naudojimą nuk

• Pesišaldžius. 1-2 arbat. šaukštelius jonažolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 30 min., perkošti. Gerti 2-3 kartus per dieną keletą savaičių.

• Nuo peršalimo, slogos, gripo ir anginos: 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų ir džiovintų liepžiedžių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Virti 15 min., po to palikti 20-30 min. ir nukošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. Įdėti pagal skonį medaus ir gerti po stiklinę 2 kartus per dieną.

• Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.



    G a i r ė s » Liaudiški patarimai | Liaudies medicina gydant ligas |