Sulčių dėmių valymas





• Apelsinų sultimis suteptą vietą patepkite glicerinu ir po 1-2val gerai išskalaukite vandenyje.

• Šviežią obuolių sulčių dėmę išvalysite šiltame piene suvilgytu tamponu ir pamuilėmis.

• Sultys - nedelsdami nuplaukite dėmę kiek tik galima naudoti audiniui karštu vandeniu. Jei dėmė visiškai neišnyko, užpilkite skaidraus indų ploviklio skysčio arba pamerkite į šiltą pieną. Jei būtina, pavalykite dėmę skystu glicerinu ir taip palikite 10 valandų, arba ištepkite dėmę atskiesta acto rūgštimi ar vandenilio peroksidu.

• Apliejus drabužį vynu, šampanu ar sultimis, skystį reikia sugerti sugeriamuoju ar tualetiniu popieriumi, krakmolu ar druska. Likučiai išnyksta skalbiant muiluotu vandeniu.

• Raudonojo kopūsto ir burokėlių sulčių dėmės. Baltą audinį išvalysite brūkštelėjusi 1 proc. natrio hidrochlorido (tinka ir arbatinis šaukštelis balinamojo tirpalo) bei didelio šaukšto šilto vandens tirpalu. Kitos spalvos drabužius išvalysite, jeigu ant dėmės užlašinsite šiek tiek skaidraus indų ploviklio ir paliksite įsigerti kelioms valandoms.