Vitaminas P :: Bio-flavanoidai





Vitaminas P - tai „prasiskverbimo“ vitaminas, dažnai vadinamas „bio-flavanoidais“. Bio-flavanoidai stabilizuoja jungiamojo audinio pagrindinę medžiagą.

Nauda:

• stiprina kraujagysles, stabdo uždegiminius procesus,
• aterosklerozės vystymąsi,
• didina organizmo atsparumą infekcinėms ligoms.


Trūkstant:

• padidėja kraujagyslių kraujosruvos,
• pastebimas greitas nuovargis,
• skausmai galūnėse, bendras nusilpimas.


Randamas: - augaliniai produktai (salotose, rabarbaruose, vyšniose, spanguolėse, bruknėse, obuoliuose, aronijoje, erškėtrožėse) kuriuose yra vitamino C.


Rekomenduojama paros norma: - Kaip maisto papildų, bioflavonoidų patariama per parą išgerti apie 500 mg. Moterims menopauzės metu - net 1000 ar 1500 mg. Akių stiprinimui mėlynių antocianinų nuo 240 iki 600 mg.

Skirtingų flavonoidų dozavimas skiriasi, todėl kiekvieno maisto papildo, turinčio flavonoidų, vartojimo rekomendacijoje būna nurodytas flavonoidų kiekis tabletėje ar kapsulėje ir dozavimas.


Vartojimas: - Jis ypač gerai įsisavinamas kartu su vitaminu C.

• Lėtinis venų nepakankamumas (rutinas, heperidinas)
• Cukrinis diabetas (mėlynių antocianinai, kvercetinas)
• Dismenorėja (rutinas)
• Edemos (hesperidinas)
• Retinopatija (mėlynių antocianinai)
• Katarakta (mėlynių antocianinai, kvercetinas)
• Glaukoma (rutinas)
• Aterosklerozė (kvercetinas, mėlynių antocianinai)
• Kapiliarų trapumas (rutinas, kvercetinas, hesperidinas)
• Menopauzė (sojų izoflavonai)
• Šlapimo takų infekcijos (spanguolių proantocianidinai)


Bioflavonoidų yra sudėtyje maisto papildų, turinčių žaliosios arbatos, vynuogių sėklų, mėlynių ar spanguolių uogų, ginkmedžio lapų ekstraktų ir kitokiuose.

G a i r ė s » Viskas apie vitaminus | Vitaminų ypatumai | P vitaminas | Vitaminai |