Užpuolus kosuliui - du valgomieji šaukštai linų sėmenų užpilami 0,5 stiklinės verdančio vandens. 3-5 minutes pavirinama ant silpnos ugnies, 10 min. palaukiama, 5 min. paplakama, perkošiama ir vartojama po 1 valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną, 15-20 minučių prieš valgį.
Sviestą sumaišyti su cukraus pudra (lygiomis dalimis). Vartoti 1 arbat. šaukštelį 5-6 kartus per dieną.
Sutrinti smulkiai keletą česnako skiltelių. Prieš miegą košele ištepti kojų padus ir apmauti vilnones kojines.
Sutarkuoti 1 ropę ir išspausti sultis. 1 stiklinė sulčių - 100 gr. medaus. Vartoti po 2 valg. šaukštus 3-4 kartus per dieną, 15-20 min. po valgio.
Susmulkinti po lygiai svogūnų ir obuolių. Į juos įmaišyti medaus. Išmaišyti ir vartoti po 1 valg. šaukštą 4 kartus per dieną.
Supjaustyti 4 vidutinio dydžio ropes kubeliais, sudėti į puodą ir užpilti 5 valg. šaukštais cukraus. Kepti orkaitėje 2 val. Skystį nupilti į butelį. Gerti po 2 arbat. šaukštelius 3-4 kartus per dieną, prieš valgį ir prieš miegą.
Sumaišyti ridiką su medumi (1:1) ir palaikyti, kol atsiras skysčio. Kai atsiras skysčio, jį gerti po valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
Sumaišyti 1 citrinos sultis su 2 šaukštais glicerino ir 2 valg. šaukštais medaus. Gerti po 1 arbat. šakštelį 5-6 kartus per dieną. Vieną šaukštelį išgerti prieš miegą.
Stiprų kosulį malšina gysločio sultys, geriamos po 1 valgomą šaukštą 3 kartus per dieną, 15 min. prieš valgį.
Putino uogas sumaišyti su medumi, pakaitinti ir vartoti keletą kartų per dieną.
Sviestą sumaišyti su cukraus pudra (lygiomis dalimis). Vartoti 1 arbat. šaukštelį 5-6 kartus per dieną.
Sutrinti smulkiai keletą česnako skiltelių. Prieš miegą košele ištepti kojų padus ir apmauti vilnones kojines.
Sutarkuoti 1 ropę ir išspausti sultis. 1 stiklinė sulčių - 100 gr. medaus. Vartoti po 2 valg. šaukštus 3-4 kartus per dieną, 15-20 min. po valgio.
Susmulkinti po lygiai svogūnų ir obuolių. Į juos įmaišyti medaus. Išmaišyti ir vartoti po 1 valg. šaukštą 4 kartus per dieną.
Supjaustyti 4 vidutinio dydžio ropes kubeliais, sudėti į puodą ir užpilti 5 valg. šaukštais cukraus. Kepti orkaitėje 2 val. Skystį nupilti į butelį. Gerti po 2 arbat. šaukštelius 3-4 kartus per dieną, prieš valgį ir prieš miegą.
Sumaišyti ridiką su medumi (1:1) ir palaikyti, kol atsiras skysčio. Kai atsiras skysčio, jį gerti po valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
Sumaišyti 1 citrinos sultis su 2 šaukštais glicerino ir 2 valg. šaukštais medaus. Gerti po 1 arbat. šakštelį 5-6 kartus per dieną. Vieną šaukštelį išgerti prieš miegą.
Stiprų kosulį malšina gysločio sultys, geriamos po 1 valgomą šaukštą 3 kartus per dieną, 15 min. prieš valgį.
Putino uogas sumaišyti su medumi, pakaitinti ir vartoti keletą kartų per dieną.
G a i r ė s » Liaudiški patarimai | Liaudies medicina gydant ligas | Peršalimo ligos |