1 valgomą šaukštą susmulkintų obelų lapų užpilti 1 stikline vardančio vandens. Atvėsinti, perkošti ir gerti po 1/3 stiklinės keletą kartų per parą.
1 valg. šaukštą krapų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 10-15 min., perkošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3-6 kartus per dieną prieš 15 min. iki valgio.
1 valg. šaukštą kmynų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. pavirinti ant silpnos ugnies, atvėsinti, perkošti. Gerti po 1-2 valg. šaukštus 3-4 kartus per dieną, 15-20 min. prieš valgį.
1 valg. šaukštą džiovintų gysločio lapų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 2 val. nukošti. Gerti po valg. šaukštą 4 kartus per dieną, 20 min. prieš valgį arba prasidėjus kosulio priepuoliui.
1 stiklinę džiovintų kriaušių (susmulkintų) užpilti 0,5 litro vandens. Pavirti, kol suminkštės vaisiai. Po to 4 val. palaukti, perkošti ir vartoti po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.
1 arbat. šaukštelį juodųjų pipirų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 5 min. pavirti ant silpnos ugnies, 1 val. palaukti, perkošti ir vartoti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.
1 valg. šaukštą krapų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 10-15 min., perkošti. Gerti po 1 valg. šaukštą 3-6 kartus per dieną prieš 15 min. iki valgio.
1 valg. šaukštą kmynų sėklų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. pavirinti ant silpnos ugnies, atvėsinti, perkošti. Gerti po 1-2 valg. šaukštus 3-4 kartus per dieną, 15-20 min. prieš valgį.
1 valg. šaukštą džiovintų gysločio lapų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 2 val. nukošti. Gerti po valg. šaukštą 4 kartus per dieną, 20 min. prieš valgį arba prasidėjus kosulio priepuoliui.
1 stiklinę džiovintų kriaušių (susmulkintų) užpilti 0,5 litro vandens. Pavirti, kol suminkštės vaisiai. Po to 4 val. palaukti, perkošti ir vartoti po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.
1 arbat. šaukštelį juodųjų pipirų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 5 min. pavirti ant silpnos ugnies, 1 val. palaukti, perkošti ir vartoti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 min. prieš valgį.
G a i r ė s » Liaudiški patarimai | Liaudies medicina gydant ligas | Peršalimo ligos |