Liaudiški patarimai kaip gydytis juoduoju beržo grybu





• Vaistažolių mišinys nuo piktybinių auglių
500 g juodojo beržo grybo užpilti 3 l verdančio vandens ir emaliuotame inde virti 2 h.
100 g pušų pumpurų įdėti ir virti dar 1,5 h.
100 g beržų pumpurų įdėti ir virti dar 0,30 h.
Įdėti tiesiai į verdantį mišinį, bet daugiau jau nevirinti:
20 g erškėtuogių
20 g dilgėlių
20 g kraujažolių
20 g gysločio
20 g pelyno
Laikyti viską 8 h. po to viską nukošti , įdėti 500 g alijošiaus, 700 g medaus (0,5 l medaus sveria 700 g.) ir įpilti 500 g 96 laipsnių spirito, laikyti savaitę tamsioje vietoje. Po to galima naudoti ir toliau laikant tamsioje vietoje.
vartojimas: 3 kartus pe dieną po valg. šaukštą 20 min. prieš valgį.
Pastabos; alijošius ne jaunesnis 5 metų. Prieš tai 10 dienų nelaistytas, pjaustyti jį plastmasiniu peiliuku.
Virti viską ant labai silpnos ugnies!

• Skrandžiui gydyti. Beržo grybai renkami anksti pavasarį arba vėlų rudenį. Grybą sutrinti akmeniu. Išdžiovinti. Užpilti ne karštesniu negu 50 laipsniu temp.vandeniu, tokioje temperatūroje išlaikyti per naktį. Šį antpilą maišyti su jonažolių, medetkų antpilu ir gerti po puse stiklinės kas 8 val. Vartoti be pertraukos mažiausiai mėnesį.

• Pramonė gamina beržo grybo ekstraktą - Bifunginum - jis skatina medžiagų apykaitą, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opos epitelizaciją. Preparatas tinka kaip simptominis vaistas piktybiniam navikui, lėtiniam gastritui ir kitoms ligoms gydyti. Bifunglnas geriamas (3 arbatiniai šaukšteliai ekstrakto atskiedžiami 150 ml vandens) po 1 valgomąjį šaukštą 30 min. prieš valgį 3 kartus per dieną. Gydymo kursas - 3-5 mėn. su pertraukomis.

• Juodojo beržo grybo nuoviras ir užpilas. Grybą reikia nuplauti ir pamerkti j virintą vandenį (turi būti apsemta) ir laikyti 4-5 vai. Paskui grybas susmulkinamas, o vanduo, kuriame jis mirko, vartojamas užpilui. Viena dalis susmulkinto grybo užpilama 5 dalimis (pagal tūrį) vandens, kuriame mirko grybas, pašildoma iki +50°C ir ekstrahuojama 48 vai. Baigus ekstrakciją, užpilas nupilamas, o žaliava išspaudžiama per marlę. į gautą užpilą įpilama virinto vandens iki reikiamo tūrio, Užpilą galima laikyti 3-4 paras.
Vartojama gastritui, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opai gydyti po 1-2 valgomuosius Šaukštus 30 min. prieš valgį 3 kartus per dieną. Skausmas sumažėja ar išnyksta, normalizuojasi virškinamojo trakto funkcija, pagerėja savijauta.
Suaugęs žmogus, gydantis piktybinius navikus, turi išgerti užpilo ne mažiau kaip tris stiklines per dieną.

• Juodojo beržo grybo aliejus - naudojamas įtrinimams, esant raumenų ir sąnarių skausmams.



    G a i r ė s » Liaudiški patarimai | Vaistažolės liaudies medicinoje |