Kavos dėmių valymas





• Kavos ir arbatos dėmėms galima naudoti gliceriną arba pieną. Patrinkite glicerinu dėmę ir palikite drabužį per naktį. Arba trinkite glicerinu dėmę ir įmerkite drabužį į pieną.

• Kavos ir arbatos dėmės gerai išsiplauna labai sūriu vandeniu. Valytas vietas paplaukite vandeniu.

• Šokolado, kavos, kakavos, arbatos dėmes galima išvalyti amoniako tirpalu (1 dalis amoniako ir 25 dalys vandens).

• Kavos dėmes taip pat pašalina vandenilio peroksidas.

• Jei ant kilimo netyčia šliūkštelėjote kavos, ant dėmės užpilkite gazuoto vandens, po to perteklių nusausinkite ir pavalykite kilimą su jai skirtomis valyti sausomis putomis.

• Kavos dėmės yra priskiriamos prie sunkiai išvalomų dėmių, tad norint išvalyti, visų pirma, žinoma kaip ir bet kurią kitą dėmę, reikėtų valyti nedelsiant. Pirmiausia sausu skudurėliu nusausinkite ištiškusį gėrimą. Tuomet valykite dėmę švariu, šaltame vandenyje sudrėkintu skudurėliu. Galiausiai ant šluostės užpilkite šiek tiek bespalvio acto ir juo trinkite suteptą vietą. Jei vis tiek nežymi dėmelė lieka galite naudoti įprastus dėmių valiklius ir valyti audinius remdamiesi etiketės nurodymais.