Naudingi straipsniai apie vitaminus, mineralus bei maistines medžiagas
V i t a m i n ų y p a t u m a i » Visi straipniai A B1 B2 B3 (PP) B4 B5 B6 B7 (H) B8 B9 (Folio rūgštis) B10 B12 B13 B15 D C E F K PVitaminas P :: Bio-flavanoidai Vitaminas P - tai prasiskverbimo vitaminas, dažnai vadinamas bio-flavanoidais. Bio-flavanoidai stabilizuoja jungiamojo audinio pagrindinę medžiagą.... |
Vitaminas K lengvai veikiamas šviesos ir šarmų, gana atsparus virimui ir oksidacijai. Didžiausios vitamino K atsargos yra kepenyse. Vitaminas K gali turėti įtakos insulino apykaitai.... |
Varis - vienas iš svarbiausių organizmo mikroelementų, būtinas normaliam organizmo augimui ir funkcionavimui. Jis labai reikšmingas geležies pasisavinimui, hemoglobino sintezei.... |
Siera įeina į visų baltymų sudėtį. Natūraliai pagrindinis sieros šaltinis yra baltymingas maistas. Daugiausia gaunama su mėsos ir pieno produktais, taip pat ankštiniais.... |
Mokslininkai yra nustatę, kad net ir sveikai maitinantis organizmas negauna visų jam būtinų medžiagų. Todėl ne tik pavasarį rekomenduojama vartoti polivitaminus.... | Pagrindiniai požymiai vitaminų trūkumo Vitaminų trūkumas dažnai yra pajuntamas vėliau, po to, kai trūkumas padidėja. Netgi psichologinės problemos, įtampa, per didelis jautrumas tam tikroms medžiagoms.... |
Kofermento Q10 trūkumas pasireiškia: energijos stoka, greitai atsirandančiu nuovargiu, kraujavimu iš dantenų, sergantiems širdies ligomis, gali pasireikšti savijautos pablogėjimu.... |
Baltymai sudaryti iš aminorūgščių. Aminorūgštys reikalingos normaliam organizmo funkcionavimui. Jie dalyvauja daugelyje gyvybinių procesų. Daug hormonų yra baltyminės medžiagos.... |