Ypatingas juodgrybio džiovinimas
Juodasis beržo grybas arba juodgrybis arba įžulnusis skylenis - tai daugiametis grybas, parazituojantis ant beržų kamienų ar kartais ir kitų medžių.
Daugiau - apie juodąjį beržo grybą
Juodgrybį sudžiovinti nėra sudėtinga, tačiau vertėtų žinoti kai kuriuos niuansus:
Surinktus juodgrybius reikia perrinkti, kad atskirti žaliavai netinkamus grybus, kurie iš apačios padengti kaip aksomu ir forma primena arklio kanopą.
Juodgrybį prieš džiovinimą reikia nuvalyti ir supjaustyti į 5-6 cm ilgio gabaliukus.
Juodgrybis džiovinamas arba gryname ore, žaliavą išklojus ant lininio audinio tankiu sluoksniu, arba nekarštoje orkaitėje, 50-60 °C temperatūroje.
Išdžiovintas grybas pakeičia savo spalvą iš šviesiai geltonos iki rudos.
G a i r ė s » Baržas | Beržo grybas | Vaistažolių ruošimas |
Beržo grybą geriausia rinkti žiemą ir pavasarį, kai jis turi daugiausia biologiškai aktyvių medžiagų. Žaliavai netinkami ant kitų medžių augantys juogrybiai....
K a t e g o r i j a » Būkime sveikesni
G a i r ė s » Beržas
Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!