Iškišti liežuvį. Jo galą laikyti su servetėle, kad neslystų. Tada labai iš lėto į burną pilti 2 ml. medicininio spirito. Po tokios procedūros 5 val. nevalgyti ir negerti. Todėl tai atlikite prieš miegą. Šis receptas vaikams netinka.
Galima gerklę skalauti geriamosios sodos ir druskos tirpalu.
Šviežius arba džiovintus rožių žiedų lapelius užpilti medumi. Gerai išmaišyti. Imti po truputėlį ir labai iš lėto čiulpti. Rožių mišinį čiulpti ilgą laiką, kai tik tuščia burna.
Alijošiaus lapus sudėti į stiklainį ir priberti cukraus. Aprišti marle. Po 3 dienų gautas sirupas perkošiamas ir geriamas 3 kartus per dieną.
4-5 susmulkintus šviežius arba džiovintus gysločio lapus užpilti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. palaukti, perkošti ir antpilu skalauti kas valandą gerklę. Galima antpilą pasaldinti medumi.
4 arbatiniai šaukšteliai susmulkintų šalavijo lapų užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens. 30 min. palaukiama, perkošiama ir gautu nuoviru 4 kartus per dieną skalaujama gerklė.
3 kartus per dieną suvartoti po vieną arbatinį šaukštelį svogūno sulčių.
3 arbatinius šaukštelius svogūnų lukštų užpilami 0,5 litro vandens, užvirinama, 3-4 val. palaukiama, perkošiama ir 5-6 kartus per dieną skalaujama gerklė.
2-3 susmulkintos česnako skiltelės užpilamos viena stikline verdančio vandens, 1 valandą palaukiama, perkošiama ir 4-5 kartus per dieną skalaujama gerklė.
100 gramų džiovintų mėlynių uogų užpilama 0,5 litro vandens ir virinama, kol nugaruoja 10% skysčio. Šiuo nuoviru skalaujama gerklė.
Galima gerklę skalauti geriamosios sodos ir druskos tirpalu.
Šviežius arba džiovintus rožių žiedų lapelius užpilti medumi. Gerai išmaišyti. Imti po truputėlį ir labai iš lėto čiulpti. Rožių mišinį čiulpti ilgą laiką, kai tik tuščia burna.
Alijošiaus lapus sudėti į stiklainį ir priberti cukraus. Aprišti marle. Po 3 dienų gautas sirupas perkošiamas ir geriamas 3 kartus per dieną.
4-5 susmulkintus šviežius arba džiovintus gysločio lapus užpilti 1 stikline verdančio vandens. 30 min. palaukti, perkošti ir antpilu skalauti kas valandą gerklę. Galima antpilą pasaldinti medumi.
4 arbatiniai šaukšteliai susmulkintų šalavijo lapų užpilami 2 stiklinėmis verdančio vandens. 30 min. palaukiama, perkošiama ir gautu nuoviru 4 kartus per dieną skalaujama gerklė.
3 kartus per dieną suvartoti po vieną arbatinį šaukštelį svogūno sulčių.
3 arbatinius šaukštelius svogūnų lukštų užpilami 0,5 litro vandens, užvirinama, 3-4 val. palaukiama, perkošiama ir 5-6 kartus per dieną skalaujama gerklė.
2-3 susmulkintos česnako skiltelės užpilamos viena stikline verdančio vandens, 1 valandą palaukiama, perkošiama ir 4-5 kartus per dieną skalaujama gerklė.
100 gramų džiovintų mėlynių uogų užpilama 0,5 litro vandens ir virinama, kol nugaruoja 10% skysčio. Šiuo nuoviru skalaujama gerklė.
G a i r ė s » Liaudiški patarimai | Liaudies medicina gydant ligas |