Peršalus. 5 d. aviečių vaisių
4 d. bruknių lapų
5 d. liepų žiedų
7,5 d. šalpusnių lapų
5 d. anyžių vaisių
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama po stiklinę 2-3 kartus per dieną prieš valgį.
Peršalus. 2 d. šeivamedžių žiedų
3 d. ramunėlių žiedų
2 d. liepų žiedų
1 d. pipirmėčių lapų
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 10 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama po stiklinę 2-3 kartus per dieną prieš valgį.
Peršalus. 2 d. aviečių vaisių
2 d. šalpusnių lapų
1 d. raudonėlių žolės
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama nakčiai.
Peršalus. 1 d. liepų žiedų
1 d. mėlynių vaisių
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama nakčiai.
Peršalus, karščiuojant. 3 d. mėlynių vaisių
2 d. šalpusnių lapų
2 d. raudonėlių žolės
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama nakčiai.
Peršalus rekomenduojama pusę šaukštelio cinamono užpilti stikline virinto šilto vandens, įberti ant peilio galo maltų juodųjų pipirų, įdėti šaukštelį medaus ir gerti kas tris keturias valandas.
Nuo stipraus peršalimo ir kosulio: valgomąjį šaukštą paprastojo kiečio užpilti 0,5 litro degtinės ir laikyti 3 paras. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną ir prieš miegą. Užpilas nerekomenduojama vaikams.
Nuo stipraus peršalimo ir kosulio: valgomąjį šaukštą paprastojo kiečio užpilti 0,5 litro degtinės ir laikyti 3 paras. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną ir prieš miegą. Užpilas nerekomenduojama vaikams.
Nuo peršalimo, slogos, gripo ir anginos: 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų ir džiovintų liepžiedžių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Virti 15 min., po to palikti 20-30 min. ir nukošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. Įdėti pagal skonį medaus ir gerti po stiklinę 2 kartus per dieną.
Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.
4 d. bruknių lapų
5 d. liepų žiedų
7,5 d. šalpusnių lapų
5 d. anyžių vaisių
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama po stiklinę 2-3 kartus per dieną prieš valgį.
Peršalus. 2 d. šeivamedžių žiedų
3 d. ramunėlių žiedų
2 d. liepų žiedų
1 d. pipirmėčių lapų
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 10 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama po stiklinę 2-3 kartus per dieną prieš valgį.
Peršalus. 2 d. aviečių vaisių
2 d. šalpusnių lapų
1 d. raudonėlių žolės
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama nakčiai.
Peršalus. 1 d. liepų žiedų
1 d. mėlynių vaisių
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama nakčiai.
Peršalus, karščiuojant. 3 d. mėlynių vaisių
2 d. šalpusnių lapų
2 d. raudonėlių žolės
1 valg. šaukšt. mišinio užpilamas stikline verdančio vandens, 15 min paliekama prisitraukti, nukošiama. Geriama nakčiai.
Peršalus rekomenduojama pusę šaukštelio cinamono užpilti stikline virinto šilto vandens, įberti ant peilio galo maltų juodųjų pipirų, įdėti šaukštelį medaus ir gerti kas tris keturias valandas.
Nuo stipraus peršalimo ir kosulio: valgomąjį šaukštą paprastojo kiečio užpilti 0,5 litro degtinės ir laikyti 3 paras. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną ir prieš miegą. Užpilas nerekomenduojama vaikams.
Nuo stipraus peršalimo ir kosulio: valgomąjį šaukštą paprastojo kiečio užpilti 0,5 litro degtinės ir laikyti 3 paras. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną ir prieš miegą. Užpilas nerekomenduojama vaikams.
Nuo peršalimo, slogos, gripo ir anginos: 4 valgomuosius šaukštus susmulkintų ir džiovintų liepžiedžių užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Virti 15 min., po to palikti 20-30 min. ir nukošti, pripilti išgaravusį vandens kiekį. Įdėti pagal skonį medaus ir gerti po stiklinę 2 kartus per dieną.
Nuo peršalimo, gripo, esant aukštai temperatūrai: sumaišyti valgomąjį šaukštą džiovintų paprastosios avietės uogų ir tiek pat mažalapės liepos žiedų. Užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir dar 5-7 min. pavirti. Nukošti, gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną karštą.
G a i r ė s » Liaudiški patarimai | Liaudies medicina gydant ligas | Ligos | Peršalimo ligos |