Mitybos ypatumai, turintys daugiausia įtakos ilgaamžiškumui:
Kalorijų ir baltymų kiekio apribojimas lėtina medžiagų apykaitos procesus, o tai pratęsia gyvenimo ciklą, t.y. organizmas lėčiau sensta.
Sumažinus kalorijų kiekį maiste, organizme mažiau susidaro laisvųjų radikalų pagrindinių senatvės kaltininkų.
Mažiau kalorijų mažiau gliukozės (cukraus) kraujyje. Senėjimo priežasčių sąraše gliukozidai, kurių molekulėje yra gliukozės, anot specialistų, yra antroje vietoje po laisvųjų radikalų.
Organizmą nuo senėjimo saugo antioksidantai (suriša laisvuosius radikalus), gyvi fermentai (enzimai), medžiagos, stimuliuojančios smegenų ir visos centrinės nervų sistemos veiklą, bei kt.
Daugelyje augalinių produktų yra ląstelienos, o ši suriša žarnyne įvairius toksinus ir cholesteriną.
G a i r ė s » Viskas apie sveikatą | Ilgaamžiškumas | Ilgaamžiškumas | Kalorijos | Mityba |