Ilgaamžiškumo mitybos ypatumai





Mitybos ypatumai, turintys daugiausia įtakos ilgaamžiškumui:

• Kalorijų ir baltymų kiekio apribojimas lėtina medžiagų apykaitos procesus, o tai pratęsia gyvenimo ciklą, t.y. organizmas lėčiau sensta.

• Sumažinus kalorijų kiekį maiste, organizme mažiau susidaro laisvųjų radikalų – pagrindinių senatvės kaltininkų.

• Mažiau kalorijų – mažiau gliukozės (cukraus) kraujyje. Senėjimo priežasčių sąraše gliukozidai, kurių molekulėje yra gliukozės, anot specialistų, yra antroje vietoje po laisvųjų radikalų.

• Organizmą nuo senėjimo saugo antioksidantai (suriša laisvuosius radikalus), gyvi fermentai (enzimai), medžiagos, stimuliuojančios smegenų ir visos centrinės nervų sistemos veiklą, bei kt.

• Daugelyje augalinių produktų yra ląstelienos, o ši suriša žarnyne įvairius toksinus ir cholesteriną.


G a i r ė s » Viskas apie sveikatą | Ilgaamžiškumas | Ilgaamžiškumas | Kalorijos | Mityba |