Vidurių pūtimą mažina migdolų aliejus, užlašintas ant baltos duonos (lašinti po 6-8 lašus).
Rekomenduojama 2-3 kartus per dieną, 30-40 min. prieš valgį gerti šviežių bulvių sultis (po 100-150g.)
Imti po lygiai ramunėlių žiedų, kmynų sėklų ir raudonėlio žolės (turi gautis 1 arbatinis šaukštelis žaliavos). Užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 20min. perkošti. Vartoti po 1/3 stiklinės keletą kartų per dieną.
Imti lygiomis dalimis pipirmėtės lapų, kmynų bei pankolio sėklų ir valerijono šaknų bei šakniastiebių. Pagaminti antpilą. Vartoti po 1 stiklinę ryte ir vakare.
3 arbatinius šaukštelius ramunėlių žiedų ir raudonėlio žolės mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir 10 min. pavirinti. Gerti po 1 stiklinę ryte ir vakare.
3 arbatinius šaukštelius levandos žolės užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Po 10 min. perkošti ir išgerti per dieną.
2-3 kartus per dieną, 30-40 min. prieš valgį gerti raugintų kopūstų sultis (po ½ stiklinės).
2 valgomus šaukštus valerijono šaknų ir šakniastiebių užpilti 1 stikline verdančio vandens. 15 min. pavirinti, perkošti, nuspausti, papildyti virintu vandeniu iki pilnos stiklinės ir vartoti po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną.
2 valgomus šaukštus raudonėlio žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. 15 min. pavirinti, perkošti ir gerti po 0,5 stiklinės 2 kartus per dieną.
10 kadagio uogų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 10 min. pavirinti. Kai atvės, perkošti. Vartoti po 1 valg. šaukštą 4 kartus per dieną.
Rekomenduojama 2-3 kartus per dieną, 30-40 min. prieš valgį gerti šviežių bulvių sultis (po 100-150g.)
Imti po lygiai ramunėlių žiedų, kmynų sėklų ir raudonėlio žolės (turi gautis 1 arbatinis šaukštelis žaliavos). Užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 20min. perkošti. Vartoti po 1/3 stiklinės keletą kartų per dieną.
Imti lygiomis dalimis pipirmėtės lapų, kmynų bei pankolio sėklų ir valerijono šaknų bei šakniastiebių. Pagaminti antpilą. Vartoti po 1 stiklinę ryte ir vakare.
3 arbatinius šaukštelius ramunėlių žiedų ir raudonėlio žolės mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir 10 min. pavirinti. Gerti po 1 stiklinę ryte ir vakare.
3 arbatinius šaukštelius levandos žolės užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Po 10 min. perkošti ir išgerti per dieną.
2-3 kartus per dieną, 30-40 min. prieš valgį gerti raugintų kopūstų sultis (po ½ stiklinės).
2 valgomus šaukštus valerijono šaknų ir šakniastiebių užpilti 1 stikline verdančio vandens. 15 min. pavirinti, perkošti, nuspausti, papildyti virintu vandeniu iki pilnos stiklinės ir vartoti po 1 valg. šaukštą 3-4 kartus per dieną.
2 valgomus šaukštus raudonėlio žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens. 15 min. pavirinti, perkošti ir gerti po 0,5 stiklinės 2 kartus per dieną.
10 kadagio uogų užpilti 1 stikline verdančio vandens. 10 min. pavirinti. Kai atvės, perkošti. Vartoti po 1 valg. šaukštą 4 kartus per dieną.
G a i r ė s » Liaudiški patarimai | Liaudies medicina gydant ligas |