valgyti tik liesą mėsą (ją ruošiant vertėtų nupjauti matomus riebalus),
vietoje mėsos dažniau valgyti žuvies, ankštinių daržovių: žirnių, sojos, pupelių,
valgyti vištienos ir kalakutienos be odos,
rečiau valgyti rūkytų ar virtų dešrų,
rinktis kuo liesesnius pieno produktus: kefyrą, rūgpienį, varškę ir fermentinius sūrius,
gaminant maistą vietoje sviesto ar taukų naudoti aliejų,
mažiau valgyti kepto, dažniau virto ar troškinto maisto,
kepimui nevartoti kartą jau kaitinto aliejaus,
nuo sriubų ir sultinių nugriebti riebalus,
ant sumuštinių margarino ar sviesto tepti kuo ploniau,
salotoms kuo rečiau naudoti majonezą ar grietinę,
rečiau valgyti inkstų ir kepenų patiekalų,
saikingai vartoti kiaušinių, alkoholio.
G a i r ė s » Viskas apie sveikatą | Patarimai | Cholesterolis | Mityba |