Mitybos ypatumai, norint sumažinti cholesterolio kiekį





• valgyti tik liesą mėsą (ją ruošiant vertėtų nupjauti matomus riebalus),

• vietoje mėsos dažniau valgyti žuvies, ankštinių daržovių: žirnių, sojos, pupelių,

• valgyti vištienos ir kalakutienos be odos,

• rečiau valgyti rūkytų ar virtų dešrų,

• rinktis kuo liesesnius pieno produktus: kefyrą, rūgpienį, varškę ir fermentinius sūrius,

• gaminant maistą vietoje sviesto ar taukų naudoti aliejų,

 Daugiau apie cholesterolį!

• mažiau valgyti kepto, dažniau virto ar troškinto maisto,

• kepimui nevartoti kartą jau kaitinto aliejaus,

• nuo sriubų ir sultinių nugriebti riebalus,

• ant sumuštinių margarino ar sviesto tepti kuo ploniau,

• salotoms kuo rečiau naudoti majonezą ar grietinę,

• rečiau valgyti inkstų ir kepenų patiekalų,

• saikingai vartoti kiaušinių, alkoholio.


G a i r ė s » Viskas apie sveikatą | Patarimai | Cholesterolis | Mityba |