Ypatingas juodgrybio džiovinimas



Juodasis beržo grybas arba juodgrybis arba įžulnusis skylenis - tai daugiametis grybas, parazituojantis ant beržų kamienų ar kartais ir kitų medžių.

 Daugiau - apie juodąjį beržo grybą


Juodgrybį sudžiovinti nėra sudėtinga, tačiau vertėtų žinoti kai kuriuos niuansus:

Surinktus juodgrybius reikia perrinkti, kad atskirti žaliavai netinkamus grybus, kurie iš apačios padengti kaip aksomu ir forma primena arklio kanopą.

Juodgrybį prieš džiovinimą reikia nuvalyti ir supjaustyti į 5-6 cm ilgio gabaliukus.

Juodgrybis džiovinamas arba gryname ore, žaliavą išklojus ant lininio audinio tankiu sluoksniu, arba nekarštoje orkaitėje, 50-60 °C temperatūroje.

Išdžiovintas grybas pakeičia savo spalvą iš šviesiai geltonos iki rudos.


G a i r ė s » Viskas apie vaistažoles | Vaistažolių ruošimo ypatumai | Baržas | Beržo grybas | Vaistažolių ruošimas |