Madonai figūrą padeda palaikyti tam tikra mitybos formulė kurią jai sukūrė žymus dietologas.
Pagrindinės Madonnos dietos taisyklės:
per pusryčius, pietus ir vakarienę išlaikyti riebalų, baltymų ir angliavandenių santykį proporcijoje 30:30:40; angliavandeniai turi būti sudėtingi (žalumynai, vaisiai), o ne turintys krakmolą (makaronai, duona, bulvės, kruopos); riebalai būtini jie sumažina alkio jausmą ir suteikia žvalumo;
tam, kad lengvai išlaikytume reikiam santykį, atsiminkite: baltymų porcijos dydis turi būti tavo kumščio dydžio, angliavandenių du kartus didesnis. Aliejaus kepimui ir užpilams truputį;
pamiršti kofeiną.
Madonos dienos meniu pavyzdys (I):
Pusryčiai - 1 puodelis Kashi (wholegrain) grūdų, su puodelio paprasto - ar vanilės - Nonfat ryžių pienu
Priešpiečiai - 3 uncijos keptos vištienos krūtinėlės - arba šviežios kalakuto krūtinėlės (be deli mėsos!) - Su vienu dubenėliu kapotų agurkų ir pomidorų
Užkanda - 1 puodelis uogų sumaišyti (geriausia aviečių, gervuogių ir mėlynių)
Vakarienė - 1 puodelis organinių makaronai su puodelio virtos špinatais
Pvz. (II):
Pusryčiai - 1 puodelis Kashi grūdų, su puodeliu paprasto arba vanilės-Nonfat ryžių pieno.
Priešpiečiai - 2 hardboiled kiaušiniai ir puodelis morkų ir vyšninių pomidorų salotų.
Vakarienė - 3-5 uncijos keptas jūrų ešerys su puodeliu virtais špinatais.