Dieta ABCD





Pusryčiai - nuo 07:00 iki 08:30

• Planas A: Dubuo avižų ir įvairių uogų košės. „Avižose yra apstu skaidulų, dėl to jausiesi sotesnis, todėl neapsirysi praėjus vos pusvalandžiui“, – sako dr. Rossas Shermanas, šio mitybos plano autorius, treniruočių fiziologas ir dietos patarėjas iš Londono Kingstono universiteto.
• Planas B: Du virti kiaušiniai, dvi rupios duonos riekės. „Žmonės, kurie sugeba įveikti du kiaušinius, sugeba per dieną apsieiti su mažiau kalorijų.“
• Planas C: Javainiai, bananas ir pienas. „Kuo daugiau grūdų valgai, įskaitant javainius, tuo cukraus kiekis tavo kraujyje mažiau svyruoja. O to reikia kovojant su riebalais.“
• Planas D: Dviejų kiaušinių omletas su paprika, aitriosiomis paprikomis, mocarelos sūriu ir pomidoru. „Aitriosios paprikos gali stumtelti tamstos metabolizmą 25 procentais bent kelioms valandoms.“


Priešpiečiai - nuo 10:00 iki 11:00

• Planas A: Humusas ant avižinių dribsnių. „Šiame užkandyje apstu liesų baltymų ir sveikų riebalų, kurie skatina taukus tamstos pilve tirpti ir kartu malšina apetitą.“
• Planas B: Išrūgų ir baltymų kokteilis, įvairūs vaisiai ir sėmenys. „Žmonėms, kuriems nepavyksta užmiršti baltymų, dieną reikia mažiau kalorijų. Vadinasi, jie lieknesni negu užuomaršos.“
• Planas C: 2–3 virti kiaušiniai (jeigu jų nevalgei pusryčiams) ir vaisių salotos. „Kiaušinių ir liekninamųjų antioksidantų mišinys, esantis vaisiuose, – galingas stimulas mesti svorį.“
• Planas D: Sardinės ant rupios duonos riekės. „Sardinės tiesiog maudosi baltymuose ir leptine, tokiame hormone, kuris aiškina tavo kūnui, kad kalorijas reikia naudoti energijai, o ne kaupti riebalų raukšlėse.“


Pietūs - nuo 12:30 iki 14:00

• Planas A: Tunas, avokadų salotos. „Čia sveikų riebalų daugiau negu proto, be to, yra ir baltymų, o angliavandenių mažai, todėl tiesiog puikus balansas.“
• Planas B: Kalakutienos griežinėlių ir salotų suvožtinis su rupia duona. „Kalakute beveik nėra riebalo, o tokių lėtai įsisavinamų angliavandenių kaip duona valgymas privers tave dieną deginti daugiau riebalų.“
• Planas C: Tajų žaliasis vištienos karis. „Naudingąsias aitriosios paprikos savybes dar labiau didina tai, kad čia nėra angliavandenių.“
• Planas D: „Sušis su rudaisiais ryžiais. „Daug baltymų, daug omega-3 bei skaidulų, todėl galima valgyti iki soties ir nebijoti pasekmių.“


Pavakariai - nuo 15:00 iki 16:30

• Planas A: Džiovinta jautiena ir apelsinas. „Jautiena yra tiesiog gryni baltymai, o apelsino vitaminas C skiedžia riebalus, todėl jų organizmui lengviau atsikratyti.“
• Planas B: Vištienos sriuba. „Joje armadomis plaukioja svorio nedidinančios maistinės medžiagos, o metabolizmas nuo jos tik įkaista.“
• Planas C: Jogurtas, bananas, riešutai, viskas sumaišyta dubenyje. „Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie nuolat valgo riešutų, pasižymi geresniu svorio ir riebalų santykiu negu tie, kurie vengia atrodyti it voverės.“
• Planas D: „Varškė ant ryžių paplotėlio. „Varškėje yra kalcio, o tyrimų metu atrasta, kad žmonės, kurių dietoje pakanka pieno produktų, yra lieknesni už tuos, kurie jų nemėgsta.“


Vakarienė - nuo 19:00 iki 20:30

• Planas A: Kiniškai kepta vištiena ant daržovių patalo. „Greitas kepimas kiniškoje keptuvėje kartu su angliavandenių kupinais makaronais, pasirodo, neverčia atpalaiduoti diržo. O daržovėse yra daug antioksidantų, kurie dar labiau siaurina liemenį.“
• Planas B: Ant grotelių kepta lašiša, pusė stiklinės rudųjų ryžių, įvairios daržovės. „Žuvis yra pats geriausias omega-3 šaltinis. Pastarasis eliksyras tikrai padeda numesti svorio.“
• Planas C: Maltos kalakutienos ir pupelių fajitas. „Pupelėse daug baltymų, jos amortizuoja angliavandenių įtaką tavo cukraus kiekiui kraujyje, todėl nereikės naktį lįsti į šaldytuvą.“
• Planas D: Mažas jautienos kepsnys su daržovėmis. „Liesa jautiena turi daug kreatino, jis palaiko raumenų masę, bet verčia deginti kalorijas.“

    G a i r ė s » Kaip suplonėti? | Dietos | Dietos | Maistas | Mityba |