Pusryčiai - nuo 07:00 iki 08:30
Planas A: Dubuo avižų ir įvairių uogų košės. Avižose yra apstu skaidulų, dėl to jausiesi sotesnis, todėl neapsirysi praėjus vos pusvalandžiui, sako dr. Rossas Shermanas, šio mitybos plano autorius, treniruočių fiziologas ir dietos patarėjas iš Londono Kingstono universiteto.
Planas B: Du virti kiaušiniai, dvi rupios duonos riekės. Žmonės, kurie sugeba įveikti du kiaušinius, sugeba per dieną apsieiti su mažiau kalorijų.
Planas C: Javainiai, bananas ir pienas. Kuo daugiau grūdų valgai, įskaitant javainius, tuo cukraus kiekis tavo kraujyje mažiau svyruoja. O to reikia kovojant su riebalais.
Planas D: Dviejų kiaušinių omletas su paprika, aitriosiomis paprikomis, mocarelos sūriu ir pomidoru. Aitriosios paprikos gali stumtelti tamstos metabolizmą 25 procentais bent kelioms valandoms.
Priešpiečiai - nuo 10:00 iki 11:00
Planas A: Humusas ant avižinių dribsnių. Šiame užkandyje apstu liesų baltymų ir sveikų riebalų, kurie skatina taukus tamstos pilve tirpti ir kartu malšina apetitą.
Planas B: Išrūgų ir baltymų kokteilis, įvairūs vaisiai ir sėmenys. Žmonėms, kuriems nepavyksta užmiršti baltymų, dieną reikia mažiau kalorijų. Vadinasi, jie lieknesni negu užuomaršos.
Planas C: 23 virti kiaušiniai (jeigu jų nevalgei pusryčiams) ir vaisių salotos. Kiaušinių ir liekninamųjų antioksidantų mišinys, esantis vaisiuose, galingas stimulas mesti svorį.
Planas D: Sardinės ant rupios duonos riekės. Sardinės tiesiog maudosi baltymuose ir leptine, tokiame hormone, kuris aiškina tavo kūnui, kad kalorijas reikia naudoti energijai, o ne kaupti riebalų raukšlėse.
Pietūs - nuo 12:30 iki 14:00
Planas A: Tunas, avokadų salotos. Čia sveikų riebalų daugiau negu proto, be to, yra ir baltymų, o angliavandenių mažai, todėl tiesiog puikus balansas.
Planas B: Kalakutienos griežinėlių ir salotų suvožtinis su rupia duona. Kalakute beveik nėra riebalo, o tokių lėtai įsisavinamų angliavandenių kaip duona valgymas privers tave dieną deginti daugiau riebalų.
Planas C: Tajų žaliasis vištienos karis. Naudingąsias aitriosios paprikos savybes dar labiau didina tai, kad čia nėra angliavandenių.
Planas D: Sušis su rudaisiais ryžiais. Daug baltymų, daug omega-3 bei skaidulų, todėl galima valgyti iki soties ir nebijoti pasekmių.
Pavakariai - nuo 15:00 iki 16:30
Planas A: Džiovinta jautiena ir apelsinas. Jautiena yra tiesiog gryni baltymai, o apelsino vitaminas C skiedžia riebalus, todėl jų organizmui lengviau atsikratyti.
Planas B: Vištienos sriuba. Joje armadomis plaukioja svorio nedidinančios maistinės medžiagos, o metabolizmas nuo jos tik įkaista.
Planas C: Jogurtas, bananas, riešutai, viskas sumaišyta dubenyje. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie nuolat valgo riešutų, pasižymi geresniu svorio ir riebalų santykiu negu tie, kurie vengia atrodyti it voverės.
Planas D: Varškė ant ryžių paplotėlio. Varškėje yra kalcio, o tyrimų metu atrasta, kad žmonės, kurių dietoje pakanka pieno produktų, yra lieknesni už tuos, kurie jų nemėgsta.
Vakarienė - nuo 19:00 iki 20:30
Planas A: Kiniškai kepta vištiena ant daržovių patalo. Greitas kepimas kiniškoje keptuvėje kartu su angliavandenių kupinais makaronais, pasirodo, neverčia atpalaiduoti diržo. O daržovėse yra daug antioksidantų, kurie dar labiau siaurina liemenį.
Planas B: Ant grotelių kepta lašiša, pusė stiklinės rudųjų ryžių, įvairios daržovės. Žuvis yra pats geriausias omega-3 šaltinis. Pastarasis eliksyras tikrai padeda numesti svorio.
Planas C: Maltos kalakutienos ir pupelių fajitas. Pupelėse daug baltymų, jos amortizuoja angliavandenių įtaką tavo cukraus kiekiui kraujyje, todėl nereikės naktį lįsti į šaldytuvą.
Planas D: Mažas jautienos kepsnys su daržovėmis. Liesa jautiena turi daug kreatino, jis palaiko raumenų masę, bet verčia deginti kalorijas.