Esat.lt facebook'e



Alyvuogių aliejus – dovana iš rojaus

Literatūroje apie įvairių pasaulio kraštų mitybos įpročius kaip ypač sveika išskiriama Viduržemio jūros regiono mityba, kur žmonės vartoja itin daug alyvuogių aliejaus.

Tačiau remiantis 2005 metų Nutrition Research Reviews duomenimis, Viduržemio jūros regiono mityba tokia naudinga sveikatai ne tik dėl alyvuogių aliejuje esančių sočiųjų ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių, bet ir dėl antioksidantų gausos. Antioksidantų aptinkama alyvmedžiuose esančiuose fenolio junginiuose (fenolio junginiai – augalinės kilmės cheminės medžiagos). Alyvuogių aliejuje taip pat gausu B grupės vitaminų, vitamino E, A, D, K, baltymų, angliavandenių.

Magiškas produktas

   www.natureja.lt www.natureja.lt

Alyvuogių aliejus buvo paplitęs įvairiose kultūrose. Pavyzdžiui senovės Graikijoje atletai visuomet juo įtrindavo kūną, nes tikėjo, jog šis produktas suteikia stiprybės ir jaunatviškumo. Senovės egiptiečiai alyvmedžio lapą laikė dangiškosios galios simboliu, todėl iš šio ypatingo augalo lapų išgautus aliejų ekstraktus naudojo mumifikuodami faraonus. Alyvmedis ir iš jo išgaunamas aliejus buvo vadinami dovana iš rojaus. Hebrajai, egiptiečiai, graikai ir romėnai netgi tikėjo, kad po alyvmedžiais gimė didieji Olimpo dievai. Graikijoje vykusių Olimpinių žaidynių nugalėtojai būdavo apdovanojami alyvmedžių vainikais, nes alyvmedžio šakelė jiems buvo pergalės ženklas. Pasak Homero, Olimpinėse žaidynėse dalyvauti besiruošiantys atletai turėdavę laikytis specialios griežtos dietos, kurios pagrindas - alyvuogių aliejus ir iš jo pagaminti patiekalai.


Alyvuogių aliejus odos grožiui

Įrodyta, jog alyvuogių aliejus yra puikus odos drėkiklis. Jis palieka orui pralaidžią plėvelę, kuri sulaiko drėgmę, neleisdamas odai išsausėti. Taip pat jis turi sutraukiamąjį poveikį, minkština, teigiamai veikia egzemos ir aknės pažeistą odą. Šiuo metu pradėti vykdyti tyrimai apie antioksidacinį, alyvuogių aliejuje esančios oleinės rūgšties, poveikį. Manoma, kad ši rūgštis gali būti svarbi stabdant nuolatinį oksidacijos procesą, kuris įtakoja kai kurių odos vėžio formų vystymąsi.

Alyvuogių aliejaus poveikį odai tyrę Australijos mokslininkai įrodė, kad kuo daugiau vartojama šio produkto, tuo mažiau raukšlėjasi oda. Jei norite kuo ilgiau išlikti jaunos ir išsaugoti grožį, turėtumėte savo kosmetikos priemonių arsenalą papildyti kosmetika su alyvuogių aliejumi. Svarbiausia rinktis natūralią kosmetiką, kuri padėtų spręsti odos problemas, o ne jas sukeltų.


Sveikiems ir žvilgantiems plaukams

Alyvuogių aliejus yra puiki priemonė norint pamaitinti plaukus. Jame esantys antioksidantai apsaugo plaukus ir galvos odą nuo laisvųjų radikalų poveikio. Šis aliejus minkština, drėkina plaukus, suteikia jiems spindesio.
Alyvuogių aliejus – priemonė, tinkanti visų tipų plaukams. Jeigu plaukai stori ir tankūs – aliejų reikia tepti per visą jų ilgį, jeigu ploni – tik galvos odą. Šis aliejus labai sustiprina plaukus, mažina jų slinkimą ir skatina augimą.
Alyvuogių aliejus gali būti naudojamas kaip plaukų kondicionierius bei plaukus šviesinanti priemonė. Tereikia ištepti plaukus alyvuogių aliejumi, švelniai juos išsukuoti ir maždaug po valandos išskalauti. Po šios procedūros plaukai ne tik pašviesės, bet ir bus pamaitinti. Norint pasiekti norimą rezultatą, šią procedūrą reikėtų kartoti 3 kartus per savaitę.

[A t s i u n t ė: Natureja]

G a i r ė s » Aliejus • Alyvuogės •
 

  Taisyti-papildyti

 Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!


Reklama!


© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta: 2018-11-16