Kas mus sendina?
Cholesterolio (cholesterino) perteklius - ši riebalinė medžiaga kaupiasi kraujagyslėse ir apsunkina organų bei audinių mitybą krauju. Geriausiu" atveju anksti pasensta organizmas, blogiausiu infarktas, insultas ir mirtis. Daugiausia cholesterino yra riebiuose gyvulinės kilmės produktuose: lašiniuose, kiaušiniuose, grietinėje, mėsoje, konditerijos gaminiuose ir t.t.
Cholesterino paros norma maždaug 500 mg. Suvalgei 2 kiaušinius norma jau viršyta. Nėra duomenų, kad mažas cholesterino kiekis sukeltų kokių nors sveikatos problemų, o štai jo didelio kiekio blogybė įrodyta 100 procentų.
Didelis kiekis baltymų - kaip jau sakėme, baltymai pagreitina organizmo apykaitos procesus gyvenimo ciklas teka greičiau, mes greičiau senstame. Daugiausia baltymų yra šiuose produktuose (100 gramų): bet kurioje mėsoje (taip pat žuvyje) 20-30 g, varškėje ir sūryje 15-30 g, sojoje 20 g, kiaušiniuose 10-15 g.
Gyvulinės kilmės produktai - visų pirma šie linkę žarnyne pūti ir nuodyti organizmą. Dėl to silpnėja imunitetas, o imuninė sistema be galo svarbi ląstelėms atsinaujinant. Nustatyta, kad naudingos bakterijos, tarp jų ir atsakingos už vitaminų sintezę, dauginasi būtent augaliniame maiste. Žodžiu, gyvulinis maistas engia daugelį organizmo funkcijų. Būtų idealu atsisakyti šios kilmės produktų. Nustatyta, kad žmonės, kurie maitinasi tik augaliniu maistu, beveik neserga vėžiu. Gal per drąsiai pasakyta, tačiau eksperimentai su gyvūnais parodė, kad, valgant tik augalinį maistą, vėžiu susergama net 6 kartus mažiau.
Valgomoji druska - tiksliai nustatyta, kad dėl druskos pertekliaus didėja kraujo spaudimas, t.y. susergama hipertonija. Tai labai pavojinga liga, ji muša" per širdį, inkstus, o blogiausia per galvos smegenų kraujagysles. Kraujas išsilieja į smegenis ir žmogus dažnai numiršta.
Kancerogenai - visi žinome, kad jie sukelia vėžį. Pavojingi kai kurie margarinai, gaminami hidrogenizacijos metodu. Taikant šią technologiją, susidaro riebiųjų rūgščių transizomerai, jie ir sukelia vėžį bei kitas pavojingas ligas. Nitritai tai konservantai, jų labai didelė koncentracija rūkytuose mėsos produktuose, pieniškose dešrelėse, konservuose. Prie kancerogenų priskiriamos ir medžiagos, esančios apdegusioje kepamo produktoje plutoje.
Cukrus - mūsų ląstelėse suklijuoja" molekules, tada sutrinka organizmo apykaita ir mes senstame. Tai pasakytina ir apie rūgimo produktus, ypač mieles. Todėl geriau valgyti bemielę duoną, įvairius paplotėlius.
G a i r ė s » Cholesterolis Cukrus Druska Ilgaamžiškumas
Kai esi laimingas, net žaizdos gyja greičiau - juk net vaikas žino: kai mama švelniai paglosto sumuštą kelį, skauda mažiau. Švelnumas ir glamonės ne tik mažina skausmą bet ir paspartina gijimą..
K a t e g o r i j a » Būkime sveikesni
G a i r ė s » Ilgaamžiškumas
Patikimiausia ilgaamžiškumo formulė
Kol kas visi mokslininkai sutaria dėl vieno dalyko: pats patikimiausias būdas pailginti sau gyvenimą ligų profilaktika. Ligos smarkiai blogina gyvenimo kokybę....
K a t e g o r i j a » Būkime sveikesni
G a i r ė s » Ilgaamžiškumas
Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!