Esat.lt facebook'e



Kas mus sendina?

• Cholesterolio (cholesterino) perteklius - ši riebalinė medžiaga kaupiasi kraujagyslėse ir apsunkina organų bei audinių mitybą krauju. „Geriausiu" atveju – anksti pasensta organizmas, blogiausiu – infarktas, insultas ir mirtis. Daugiausia cholesterino yra riebiuose gyvulinės kilmės produktuose: lašiniuose, kiaušiniuose, grietinėje, mėsoje, konditerijos gaminiuose ir t.t.

Cholesterino paros norma – maždaug 500 mg. Suvalgei 2 kiaušinius – norma jau viršyta. Nėra duomenų, kad mažas cholesterino kiekis sukeltų kokių nors sveikatos problemų, o štai jo didelio kiekio blogybė įrodyta 100 procentų.


• Didelis kiekis baltymų - kaip jau sakėme, baltymai pagreitina organizmo apykaitos procesus – gyvenimo ciklas teka greičiau, mes greičiau senstame. Daugiausia baltymų yra šiuose produktuose (100 gramų): bet kurioje mėsoje (taip pat žuvyje) – 20-30 g, varškėje ir sūryje – 15-30 g, sojoje – 20 g, kiaušiniuose – 10-15 g.


• Gyvulinės kilmės produktai - visų pirma šie linkę žarnyne pūti ir nuodyti organizmą. Dėl to silpnėja imunitetas, o imuninė sistema be galo svarbi ląstelėms atsinaujinant. Nustatyta, kad naudingos bakterijos, tarp jų ir atsakingos už vitaminų sintezę, dauginasi būtent augaliniame maiste. Žodžiu, gyvulinis maistas engia daugelį organizmo funkcijų. Būtų idealu atsisakyti šios kilmės produktų. Nustatyta, kad žmonės, kurie maitinasi tik augaliniu maistu, beveik neserga vėžiu. Gal per drąsiai pasakyta, tačiau eksperimentai su gyvūnais parodė, kad, valgant tik augalinį maistą, vėžiu susergama net 6 kartus mažiau.


• Valgomoji druska - tiksliai nustatyta, kad dėl druskos pertekliaus didėja kraujo spaudimas, t.y. susergama hipertonija. Tai labai pavojinga liga, ji „muša" per širdį, inkstus, o blogiausia – per galvos smegenų kraujagysles. Kraujas išsilieja į smegenis ir žmogus dažnai numiršta.


• Kancerogenai - visi žinome, kad jie sukelia vėžį. Pavojingi kai kurie margarinai, gaminami hidrogenizacijos metodu. Taikant šią technologiją, susidaro riebiųjų rūgščių transizomerai, jie ir sukelia vėžį bei kitas pavojingas ligas. Nitritai – tai konservantai, jų labai didelė koncentracija rūkytuose mėsos produktuose, pieniškose dešrelėse, konservuose. Prie kancerogenų priskiriamos ir medžiagos, esančios apdegusioje kepamo produktoje plutoje.


• Cukrus - mūsų ląstelėse „suklijuoja" molekules, tada sutrinka organizmo apykaita ir mes senstame. Tai pasakytina ir apie rūgimo produktus, ypač mieles. Todėl geriau valgyti bemielę duoną, įvairius paplotėlius.



G a i r ė s » Cholesterolis • Cukrus • Druska • Ilgaamžiškumas •
 

Laimingi žmonės Gyvenk 5 min ilgiau!

Gera nuotaika ir teigiamas nusiteikimas – akivaizdus ilgaamžiškumo veiksnys, nors daugelis mokslininkų laikosi nuomonės - juokas ne ilgina mūsų gyvenimą, o tiesiog jo netrumpina....

K a t e g o r i j a » Būkime sveikesni
G a i r ė s » Ilgaamžiškumas


Vaikščioti - sveika! Harvardo vaikščiojimo programa

Mokslininkai teigia "Vaikščiok pėsčiomis po 30 minučių 5 kartus per savaitę – ir pailginsi savo gyvenimą 2 metais.. Pasirodo tai, irgi, kaip sakoma, nėra laužta iš piršto....

K a t e g o r i j a » Būkime sveikesni
G a i r ė s » Ilgaamžiškumas


  Taisyti-papildyti

 Nepamirškite, kad BŪTINA atsižvelgti į savo ligas, tad NEPAMIRŠKITE pasitarti su savo gydytoju, prieš pasinaudojant svetainėje atrastais patarimais!


Reklama!





© 2oo8 Laima&LS | Apie svetainę | Versija mobiliems | Kontaktai | Atnaujinta:

2022-03-14